Appelsinkompot med stjerneanis til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Vinter inspireret alternativ til den traditionelle peberfrugt på ostebordet.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinkompot

  • 5 appelsiner (ca. 1 kg)
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ dl vand
  • ½ fed vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 1 stilk bladselleri i tynde skiver
  • 125 g Castello® Golden

Pynt

  • kandiseret viol

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinkompot

Skær de 4 appelsiner i fileter og pres saften af den 5. Fordel sukkeret i et jævnt lag i bunden af en tykbundet gryde. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved krarftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt vand, appelsinsaft, flækket og udkornet vaniljestang og stjerneanis. Kog siruppen ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til siruppen begynder at tykne - der skal være ca. ½ dl tilbage. Hæld siruppen i en skål og vend appelsin og bladselleri i. Stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i pæne stykker og anret dem på tallerkener. Læg lidt appelsinkompot på hver tallerken og drys med violer. Server resten af kompotten i en skål ved siden af.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Hvidvin fra Alsace på muscat-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin