Appelsinkompot med stjerneanis til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Vinter inspireret alternativ til den traditionelle peberfrugt på ostebordet.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinkompot

  • 5 appelsiner (ca. 1 kg)
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ dl vand
  • ½ fed vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 1 stilk bladselleri i tynde skiver
  • 125 g Castello® Golden

Pynt

  • kandiseret viol

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinkompot

Skær de 4 appelsiner i fileter og pres saften af den 5. Fordel sukkeret i et jævnt lag i bunden af en tykbundet gryde. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved krarftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt vand, appelsinsaft, flækket og udkornet vaniljestang og stjerneanis. Kog siruppen ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til siruppen begynder at tykne - der skal være ca. ½ dl tilbage. Hæld siruppen i en skål og vend appelsin og bladselleri i. Stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i pæne stykker og anret dem på tallerkener. Læg lidt appelsinkompot på hver tallerken og drys med violer. Server resten af kompotten i en skål ved siden af.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Hvidvin fra Alsace på muscat-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin