Porchetta i ovn

Bedømmelse

(35 vurderinger)

60+ min

Porchetta, den alternative flæskesteg, fyldt med ost, abrikoser, soltørrede tomater og friske krydderier.

Ingredienser

Buffetret til 8

Antal portioner
  • 1 svineslag (ca. 2 kg)
  • 1½ spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g tørrede abrikoser i tynde strimler
  • 4 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • ½ dl finthakkede friske salvieblade
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 50 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1 finthakket skalotteløg (ca. 60 g)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • bomuldssnor

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg svineslaget med skindet opad og rids det med en skarp kniv, ca. 1 cm ridser. Pas på ikke at skære igennem skindet og ned i kødet. Hvis man spørger pænt, er det et job slagteren med glæde påtager sig. Gnid 1 spsk salt på skindet, vend slaget om og drys kødet med ½ spsk salt og friskkværnet peber. Fordel de øvrige ingredienser jævnt ud over kødet, men flest i den tykke ende, som rulles inderst. Rul svineslaget med det ridsede skind yderst, og bind stegen 4-5 steder med bomuldssnoren.

Stil porchettaen på en rist over en bradepande og steg den midt i ovnen. Vend stegen jævnligt, så den får en pæn stegeflade hele vejen rundt - ca. hver halve time. Efter 2½ - 3 timer skal stegen have en kernetemperatur på 65° til 70°. Skru ovnen op til 225° og steg porchettaen ydeligere ca. 15 min. - til sværene er sprøde. Lad stegen trække i ca. 15 min. inden den skæres i skiver og serveres.

Stegetid

2½ - 3 timer ved 150° - traditionel ovn.

Tips

Resterne kan anvendes til lækre flæskestegsburgere. Porchettaen smager dejligt til fx Grønkålssalat med æble og jordskokker, Rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost, Glaserede kartofler og rodfrugter.

Perfekte brunede kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Negroamaro, malvasia Salento, Italien

En syditaliensk rødvin med sødme og krydderi vil være dejlig hertil, fx en salice salentino. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt