Porchetta i ovn
60+ min

Porchetta i ovn

Porchetta, den alternative flæskesteg, fyldt med ost, abrikoser, soltørrede tomater og friske krydderier.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Porchetta i ovn

Porchetta, den alternative flæskesteg, fyldt med ost, abrikoser, soltørrede tomater og friske krydderier.

Buffetret til 8

Antal portioner
  • 1 svineslag (ca. 2 kg)
  • 1½ spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g tørrede abrikoser i tynde strimler
  • 4 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • ½ dl finthakkede friske salvieblade
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 50 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1 finthakket skalotteløg (ca. 60 g)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • bomuldssnor

Fremgangsmåde:

Læg svineslaget med skindet opad og rids det med en skarp kniv, ca. 1 cm ridser. Pas på ikke at skære igennem skindet og ned i kødet. Hvis man spørger pænt, er det et job slagteren med glæde påtager sig. Gnid 1 spsk salt på skindet, vend slaget om og drys kødet med ½ spsk salt og friskkværnet peber. Fordel de øvrige ingredienser jævnt ud over kødet, men flest i den tykke ende, som rulles inderst. Rul svineslaget med det ridsede skind yderst, og bind stegen 4-5 steder med bomuldssnoren.

Stil porchettaen på en rist over en bradepande og steg den midt i ovnen. Vend stegen jævnligt, så den får en pæn stegeflade hele vejen rundt - ca. hver halve time. Efter 2½ - 3 timer skal stegen have en kernetemperatur på 65° til 70°. Skru ovnen op til 225° og steg porchettaen ydeligere ca. 15 min. - til sværene er sprøde. Lad stegen trække i ca. 15 min. inden den skæres i skiver og serveres.

Stegetid

2½ - 3 timer ved 150° - traditionel ovn.

Tips

Resterne kan anvendes til lækre flæskestegsburgere. Porchettaen smager dejligt til fx Grønkålssalat med æble og jordskokker, Rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost, Glaserede kartofler og rodfrugter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Negroamaro, malvasia Salento, Italien

En syditaliensk rødvin med sødme og krydderi vil være dejlig hertil, fx en salice salentino. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt