Bulgursalat med citron og grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

45 min

Frugt og grønt i en salat....det giver oftest et rigtig godt match. Og som her suppleret med salt hvid ost - så er den hjemme!

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 100 g tørrede abrikoser i små tern
  • 300 g sukkerærter i halve
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% Salatost i tern 3%
  • 3 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, tilsæt bulguren og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Vend kikærterne sammen med abrikoser, sukkerærter og de øvrige ingredienser. Vend bulguren i og smag til.

Ved serveringen

Anret bulgursalaten i et stort salatfad.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Fyldig hvidvin på riesling-druen, fx en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron