Bulgursalat med citron og grønt
45 min

Bulgursalat med citron og grønt

Frugt og grønt i en salat....det giver oftest et rigtig godt match. Og som her suppleret med salt hvid ost - så er den hjemme!
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bulgursalat med citron og grønt

Frugt og grønt i en salat....det giver oftest et rigtig godt match. Og som her suppleret med salt hvid ost - så er den hjemme!

Antal portioner
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 1 dåse kikærter i lage
  • 100 g tørrede abrikoser i små tern
  • 300 g sukkerærter i halve
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3%
  • 3 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, tilsæt bulguren og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Vend kikærterne sammen med abrikoser, sukkerærter og de øvrige ingredienser. Vend bulguren i og smag til.

Ved serveringen

Anret bulgursalaten i et stort salatfad.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Fyldig hvidvin på riesling-druen, fx en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron