Bulgursalat med citron og grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

45 min

Frugt og grønt i en salat....det giver oftest et rigtig godt match. Og som her suppleret med salt hvid ost - så er den hjemme!

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 100 g tørrede abrikoser i små tern
  • 300 g sukkerærter i halve
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% Salatost i tern 3%
  • 3 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, tilsæt bulguren og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Vend kikærterne sammen med abrikoser, sukkerærter og de øvrige ingredienser. Vend bulguren i og smag til.

Ved serveringen

Anret bulgursalaten i et stort salatfad.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Fyldig hvidvin på riesling-druen, fx en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron