Bulgursalat med citron og grønt

Bulgursalat med citron og grønt

45 min
Bulgursalat er en letlavet salat, her med både bulgur og kikærter som fyldig bund. Bulgursalat er farverig og smagfuld og kan sagtens stå alene, men den er også dejligt tilbehør til både fugl, fisk og kød. Vi har valgt at supplere bulgursalaten med salatost - det giver lige det sidste lækre pift.

Sådan gør du

  • Kog bulguren efter anvisningen.
  • Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem med koldt vand.
  • Lad dem dryppe godt af og vend dem sammen med resten af ingredienserne.
  • Bland bulguren i og smag salaten til.

Bulgur, kikærter, salatost, citron, persille og olie er en god base for salaten. Du kan supplere med de grøntsager du har på lager i både fryser og køleskab. Kan du godt lide en spicy salat kan du bruge enten frisk eller tørret chili som ekstra krydderi.

Energiindhold for hele retten:

11131 kJ / 2660 kcal

Næringsindhold pr. 100g

646 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 17,7 % 6,7 g
Kulhydrat: 48,2 % 18,3 g
Fedt: 34,1 % 6 g
Mere inspiration

Bulgursalaten vil klæde lammekøllen godt.

Lammekølle
60+ min
Lammekølle
(100)

Ingredienser

250 g Grov bulgur (ca. 3 dl)
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
100 g Tørrede abrikoser i små tern
300 g Sukkerærter i halve
300 g Optøede, frosne ærter
50 g Ristede pinjekerner
200 g Salatost i tern
3 dl Grofthakket bredbladet persille
1 spsk Olivenolie
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk