Bulgursalat med citron og grønt
45 min
•
Bulgursalat er en letlavet salat, her med både bulgur og kikærter som fyldig bund. Bulgursalat er farverig og smagfuld og kan sagtens stå alene, men den er også dejligt tilbehør til både fugl, fisk og kød. Vi har valgt at supplere bulgursalaten med salatost - det giver lige det sidste lækre pift.
Ingredienser
250 g
Grov bulgur (ca. 3 dl)
|
---|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
100 g
Tørrede abrikoser i små tern
|
|
300 g
Sukkerærter i halve
|
|
300 g
Optøede, frosne ærter
|
|
50 g
Ristede pinjekerner
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
3 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Bulgur, kikærter, salatost, citron, persille og olie er en god base for salaten. Du kan supplere med de grøntsager du har på lager i både fryser og køleskab. Kan du godt lide en spicy salat kan du bruge enten frisk eller tørret chili som ekstra krydderi.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11131 kJ / 2660 kcal
Næringsindhold pr. 100g
646 kJ / 154 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 17,7 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 48,2 % | 18,3 g |
Fedt: | 34,1 % | 6 g |