Tapas

Tapas

45 min
Traditionelle spanske tapas. Her får man virkelig smagen af Spanien helt hjem i de danske stuer. De små tapas er gode til buffet og fest, og du vælger jo selv, hvor mange slags, du laver. På de spanske tapas- eller pinchosbarer er udvalget ofte stort, men måske du har lyst at starte med disse 3. Tapas er en fantastisk måde at give sine gæster mange forskellige smagsindtryk. Du kan finde maget mere inspiration til din tapas-buffet her på siden.
https://www.arla.dk/opskrifter/tapas-opskrift/

Sådan gør du

Med æg og tun
  • Lad tunen dryppe godt af.
  • Pil og mos ægget.
  • Bland tun, æg, cremefraiche, sennep og salt sammen.
  • Fordel tunblandingen på brødet og top op med kapers og halve tomater.
Med sardin
  • Hæld olien fra sardinerne og skær dem i mindre stykker.
  • Anret sardinerne på brødet, drys med havsalt og kom cremefraiche ovenpå.
  • Pynt til med grillet peberfrugt og oliven.
Med krabbe
  • Lad krabbekødet dryppe godt af og bland det med ost, purløg og citronsaft.
  • Fordel blandingen på brødet og drys med citronskal og abrikoser.

Regn med 3-5 tapas pr. person - find flere tapas/pinchos her på siden.

Energiindhold for hele retten:

13814 kJ / 3302 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 23 % 10,5 g
Kulhydrat: 36,1 % 16,5 g
Fedt: 40,9 % 8,6 g
Mere inspiration

Der er mange tapas at prøve sig igennem - her med and.

Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Med æg og tun
1 dåse Tun i olie (a ca. 175)
1 Hårdkogt æg
1 dl Creme fraiche
2 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
8 skiver Flutes evt. ristet
16 Kapersbær
4 Cocktailtomater
Evt. 8 Små træpinde
Med sardin
2 dåser Sardiner i olie (ca. 200 g)
1 dl Creme fraiche
Havsalt
80 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
8 Sorte oliven med sten
8 skiver Flutes
Evt. 8 Små træpinde
Med krabbe
1 dåse Krabbekød (ca. 170 g)
100 g Pikant flødeost
2 spsk Fintklippet purløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
8 skiver Flutes
1½ tsk Citronskal (usprøjtet)
4 Fintstrimlet tørrede abrikoser