Tapas
45 min
•
Traditionelle spanske tapas. Her får man virkelig smagen af Spanien helt hjem i de danske stuer. De små tapas er gode til buffet og fest, og du vælger jo selv, hvor mange slags, du laver. På de spanske tapas- eller pinchosbarer er udvalget ofte stort, men måske du har lyst at starte med disse 3. Tapas er en fantastisk måde at give sine gæster mange forskellige smagsindtryk. Du kan finde maget mere inspiration til din tapas-buffet her på siden.
Ingredienser
Med æg og tun
1 dåse
Tun i olie (a ca. 175)
|
|
---|---|
1
Hårdkogt æg
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
2 tsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
8 skiver
Flutes evt. ristet
|
|
16
Kapersbær
|
|
4
Cocktailtomater
|
Evt. 8
Små træpinde
|
---|
Med sardin
2 dåser
Sardiner i olie (ca. 200 g)
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche
|
|
Havsalt
|
|
80 g
Afdryppede grillede peberfrugter i olie
|
|
8
Sorte oliven
|
|
8 skiver
Flutes
|
Evt. 8
Små træpinde
|
---|
Med krabbe
1 dåse
Krabbekød (ca. 170 g)
|
|
---|---|
100 g
Pikant flødeost
|
|
2 spsk
Fintklippet purløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
8 skiver
Flutes
|
|
1½ tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
4
Fintstrimlet tørrede abrikoser
|
Sådan gør du
Med æg og tun
Med sardin
Med krabbe
Regn med 3-5 tapas pr. person - find flere tapas/pinchos her på siden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13814 kJ / 3302 kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 23 % | 10,5 g |
Kulhydrat: | 36,1 % | 16,5 g |
Fedt: | 40,9 % | 8,6 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.