En skøn ost - intens og fuld af smag. Med følgeskab af herlige, hjemmelavede karamelliserede figner.
Sådan gør du
Lad smørret blive gyldent i en pande. Del fignerne i halve og steg dem ca. 2 min. på hver side. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Citronlagen skal lige begynde at tykne.
Server osten sammen med de lune eller kolde, karamelliserede figner.
Energiindhold for hele retten:
5280 kJ / 1262 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1025 kJ / 245 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1 g
Protein:
16,8 %
10,1 g
Kulhydrat:
28 %
16,9 g
Fedt:
55,2 %
15,3 g
Ingredienser
10 g
Smør
4
Friske figner (ca. 200 g)
5 spsk
Rørsukker
3 spsk
Friskpresset citronsaft
200 g
Fast ost, fx emmentaler eller cheddarost - i stave