Karamelliserede figner til ost

Karamelliserede figner til ost

15 min
En skøn ost - intens og fuld af smag. Med følgeskab af herlige, hjemmelavede karamelliserede figner.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Del fignerne i halve og steg dem ca. 2 min. på hver side. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Citronlagen skal lige begynde at tykne.
  • Server osten sammen med de lune eller kolde, karamelliserede figner.
Energiindhold for hele retten:

4965 kJ / 1187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

964 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 20 % 11,3 g
Kulhydrat: 30,1 % 17,1 g
Fedt: 49,9 % 13 g

Ingredienser

10 g Smør
4 Friske figner (ca. 200 g)
5 spsk Rørsukker
3 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Arla® Emmentaler - i stave
Tilbehør
Knækbrød eller watercrackers
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk