Karamelliserede figner til ost

Karamelliserede figner til ost

15 min
En skøn ost - intens og fuld af smag. Med følgeskab af herlige, hjemmelavede karamelliserede figner.
https://www.arla.dk/opskrifter/karamelliserede-figner-til-ost/

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Del fignerne i halve og steg dem ca. 2 min. på hver side. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Citronlagen skal lige begynde at tykne.
  • Server osten sammen med de lune eller kolde, karamelliserede figner.
Energiindhold for hele retten:

5280 kJ / 1262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1025 kJ / 245 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 16,8 % 10,1 g
Kulhydrat: 28 % 16,9 g
Fedt: 55,2 % 15,3 g

Ingredienser

10 g Smør
4 Friske figner (ca. 200 g)
5 spsk Rørsukker
3 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Fast ost, fx emmentaler eller cheddarost - i stave
Tilbehør
Knækbrød eller watercrackers