Figenpålæg

Figenpålæg

30 min
Figenpålæg til madpakken er et hit. Vores hjemmelavede figenpålæg består af 4 ingredienser: figner, abrikoser, svesker og vand som blendes sammen. Nem og hurtigt pålæg som opgraderer en rugbrødsmad. Du kan fx tilføje kakao, ristede nødder elller mandler for crunch eller udskifte abrikoser eller svesker med tørrede blåbær eller tranebær - alt efter smag og behag.
https://www.arla.dk/opskrifter/figenpalag/

Sådan gør du

Figenpålæg
  • Klip enderne af fignerne. Læg fignerne i en skål og hæld dem over med det kogende vand så det dækker.
  • Lad dem trække i ca. ½ time på køkkenbordet.
  • Blend alle ingredienserne med lidt af iblødsætningsvandet til konsistensen er smørbar.
  • Stil figenpålægget tildækket i køleskabet.

Du kan fx tilføje kakao, ristede nødder elller mandler for crunch eller udskifte abrikoser eller svesker med tørrede blåbær eller tranebær.

Energiindhold for hele retten:

2195 kJ / 525 kcal

Næringsindhold pr. 100g

675 kJ / 162 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,8 g
Protein: 4,9 % 1,9 g
Kulhydrat: 91,6 % 36,4 g
Fedt: 3,5 % 0,6 g
Mere inspiration

Det sprøde knækbrød smager skønt med figenpålæg.

Knækbrød
40 min
Knækbrød
(38)

Ingredienser

Figenpålæg
125 g Tørrede figner
1 dl Kogende vand
50 g Tørrede abrikoser
50 g Svesker uden sten