Rødvinskogte figner

Rødvinskogte figner

60+ min
Rødvinskogte figner er både velsmagende og oplagte at hygge sig med, når de tørrede figner lokker på hylderne. Rødvinskogte figner er virkelig lækre og velsmagende, og så kan de forberedes i god tid. Har du masser af figner, så lav en stor portion - så har du både et dejligt tilbehør til ost, salater og den hurtige snack. Rødvinskogte figner gør det også godt som den hurtige dessert, når der pludselig skal forkæles - prøv fx at servere dem med græsk inspireret yoghurt og flydende honning. Rødvinskogte figner har virkelig mange anvendelsesmuligheder - og de smager skønt alle sammen.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodvinskogte-figner/

Sådan gør du

Rødvinskogte figner
  • Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.
  • Kog dem ved svag varme i ca. ½ time.
  • Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i et glas med låg og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

At rødvinskogte figner smager skønt som tilbehør til et ostebord?

Energiindhold for hele retten:

7375 kJ / 1763 kcal

Næringsindhold pr. 100g

976 kJ / 233 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,8 g
Protein: 3,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 93,2 % 53,5 g
Fedt: 3,1 % 0,8 g

Ingredienser

Rødvinskogte figner
½ liter Rødvin, fx côtes du rhône (ca. liter)
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 Stykke citronskal (usprøjtet)
1 Stjerneanis
500 g Tørrede figner