Rødvinskogte figner

23 timer 59 min
Arbejdstid: 20 min
Rødvinskogte figner

Rødvinskogte figner er både velsmagende og oplagte at hygge sig med, når de tørrede figner lokker på hylderne. Rødvinskogte figner er virkelig lækre og velsmagende, og så kan de forberedes i god tid. Har du masser af figner, så lav en stor portion - så har du både et dejligt tilbehør til ost, salater og den hurtige snack. Rødvinskogte figner gør det også godt som den hurtige dessert, når der pludselig skal forkæles - prøv fx at servere dem med græsk inspireret yoghurt og flydende honning. Rødvinskogte figner har virkelig mange anvendelsesmuligheder - og de smager skønt alle sammen.

Ingredienser

Rødvinskogte figner

½ liter Rødvin, fx côtes du rhône (ca. liter)
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 Stykke citronskal (usprøjtet)
1 Stjerneanis
500 g Tørrede figner

Sådan gør du

Rødvinskogte figner

  • Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.
  • Kog dem ved svag varme i ca. ½ time.
  • Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i et glas med låg og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

At rødvinskogte figner smager skønt som tilbehør til et ostebord?

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7373 kJ / 1762 kcal

Næringsindhold pr. 100g

975 kJ / 233 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,8 g
Protein: 3,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 93,1 % 53,5 g
Fedt: 3,1 % 0,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodvinskogte-figner/