Syltet hvidløg

Syltede hvidløg er små smagsbomber der kan indgå i mange forskellige sammenhænge. Server fx de appelsinsyltede hvidløg som tilbehør til fisk, i salater eller som en ekstra lille snack på dit tapasbord. Hvidløgsfedene bliver først blancheret ad flere omgange, så den skarpe hvidløgssmag aftager en smule. Derefter bliver de syltet i en lage af appelsin, eddike og sukker. Tilsammen giver det en virkelig lækker lille smagsforstærker, der er fantastik til mange måltider. Du kan have de syltede hvidløg stående i køleskabet længe, så du altid har en dejlig smagsgivende ingrediens klar.
Ingredienser
1 liter
Vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
40
Fed hvidløg
|
|
1 liter
Is vand
|
|
1 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1 dl
Æbleeddike
|
|
1 dl
Sukker
|
Sådan gør du
Husk at holde en god hyggiejne, når du serverer og opbevarer de syltede hvidløg. Så kan de holde rigtig længe på køl. Er du glad for det stærke - så prøv at komme ringe af chili incl. kerner i lagen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2372 kJ / 567 kcal
Næringsindhold pr. 100g
98 kJ / 23 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 5,8 % | 0,3 g |
Kulhydrat: | 93,3 % | 5,4 g |
Fedt: | 0,9 % | 0 g |
