Syltet hvidløg

Syltet hvidløg

Syltede hvidløg er små smagsbomber der kan indgå i mange forskellige sammenhænge. Server fx de appelsinsyltede hvidløg som tilbehør til fisk, i salater eller som en ekstra lille snack på dit tapasbord. Hvidløgsfedene bliver først blancheret ad flere omgange, så den skarpe hvidløgssmag aftager en smule. Derefter bliver de syltet i en lage af appelsin, eddike og sukker. Tilsammen giver det en virkelig lækker lille smagsforstærker, der er fantastik til mange måltider. Du kan have de syltede hvidløg stående i køleskabet længe, så du altid har en dejlig smagsgivende ingrediens klar.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltet-hvidlog/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Dyb hvidløgene i det kogende saltvand i ca. 30 sekunder og lad dem derefter køle af i isvandet. Gentag ti gange - til hvidløgene får et mere blankt udtryk. Kom appelsinsaft, eddike og sukker i en gryde, og lad det koge uden låg i ca. 10 min. - til der er ca. 1 dl tilbage. Kom hvidløgene i et skolded, atamon-skyllet glas. Hæld den kogende eddikelage over og kom låg på glassene. Server dem straks eller stil dem på køl.

Husk at holde en god hyggiejne, når du serverer og opbevarer de syltede hvidløg. Så kan de holde rigtig længe på køl. Er du glad for det stærke - så prøv at komme ringe af chili incl. kerner i lagen.

Energiindhold for hele retten:

2371 kJ / 567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

98 kJ / 23 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 5,8 % 0,3 g
Kulhydrat: 93,3 % 5,4 g
Fedt: 0,9 % 0 g

Ingredienser

1 liter Vand
2 tsk Groft salt
40 Fed hvidløg
1 liter Is vand
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 dl Æbleeddike
1 dl Sukker