Bagt brie

Bagt brie

20 min
Bagt brie er perfekt til hygge med vennerne. Den cremede brie fungerer nærmest som skål, så I kan dyppe rugbrødschips eller sprøde grøntsager i briens flydende indre.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Skær toppen af brien (ca. ½ cm skive), drys med timian og læg skiven tilbage på osten.
  • Kom brien i en ovnfast rund skål (12-15 cm i diameter).
  • Bag brien midt i ovnen, til den er lun og flydende - "låget" glider måske lidt til siden, når osten smelter, ellers kan du selv skubbe det til side.
  • Server med honning og rugbrødschips som I dypper i den flydende ost.
Tips

Du kan drysse den bagte brie med groft hakkede pistacienøddekerner. Det smager ogå dejligt med grøntsagsstave til brien, fx rød peber, gulerødder eller (grillede) asparges.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3921 kJ / 937 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1463 kJ / 350 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16,5 % 14,2 g
Kulhydrat: 20,4 % 17,5 g
Fedt: 63,1 % 25 g
Mere inspiration

Her er en pragtfuld opskrift på hjemmelavede rugbrødschips.

Rugbrødschips
20 min
Rugbrødschips
(8)

Ingredienser

Rund brie, fx Rosenborg® Brie (ca. 200 g)
1
Frisk timian
½ spsk
Tilbehør
Akaciehonning
2 spsk
Rugbrødschips med salt
25 g