Labneh
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Labneh er en drænet yoghurtost kendt fra mellemøsten. En dejlig friskost, der gør sig godt som snack eller til en brunchbuffet, fx sammen med brød og granatæblekerner.
Ingredienser
Dagen før
1 liter
Yoghurt naturel eller Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghur 10%
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
2 spsk
Olivenolie
|
---|
Sådan gør du
Dagen før
Labneh kan stå klar i køleskabet i mange timer. Hæld dog først olie over ved serveringen. Yoghurten kan dryppe af i 48 timer, så får osten blot en lidt mere tør konsistens.
Labneh smager godt sammen med fx lune pitabrød, oliven og granatæblekerner. Det er også lækkert at drysse osten med friske krydderurter, fx mynte eller persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3296 kJ / 788 kcal
Næringsindhold pr. 100g
320 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 17,5 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 19,6 % | 3,7 g |
Fedt: | 62,9 % | 5,4 g |