Labneh

Labneh

60+ min
Labneh er en drænet yoghurtost kendt fra mellemøsten. En dejlig friskost, der gør sig godt som snack eller til en brunchbuffet, fx sammen med brød og granatæblekerner.

Sådan gør du

Dagen før
  • Bland yoghurt og salt. Sæt 3 kaffefiltre, adskilte i en sigte over en skål og fordel yoghurten i kaffefiltrene. Lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1 døgn. Bred friskosten ud på en tallerken med bagsiden af en ske. Dryp med olivenolie og server.

Labneh kan stå klar i køleskabet i mange timer. Hæld dog først olie over ved serveringen. Yoghurten kan dryppe af i 48 timer, så får osten blot en lidt mere tør konsistens.

Labneh smager godt sammen med fx lune pitabrød, oliven og granatæblekerner. Det er også lækkert at drysse osten med friske krydderurter, fx mynte eller persille.

Energiindhold for hele retten:

3296 kJ / 788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

320 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 17,5 % 3,3 g
Kulhydrat: 19,6 % 3,7 g
Fedt: 62,9 % 5,4 g

Ingredienser

Dagen før
1 liter Yoghurt naturel eller Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghur 10%
1 tsk Groft salt
2 spsk Olivenolie
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk