Smørrebrødstapas med rejer og mango
30 min
•
Smørrebrød er så dejligt dansk, og hvis man bestiller et stykke højtbelagt, så ved de fleste, hvad der menes. Og der skal gerne to eller flere stykker smørrebrød til at stille sulten. Men det er nok de færreste, der når igennem alle de forskellige slags smørrebrød, der indgår i et sortiment. Desværre har smørrebrødet også ry for at være til den tunge side. Derfor har vi udviklet et mindre og mere frisk udgave af et stykke smørrebrød - vi kalder det smørrebrødstapas. Tanken er selvfølgelig, at man så har appetit til at smage flere forskellige slags - så prøv både denne og de andre lækre smørrebrødstapas.
Ingredienser
Smørrebrødstapas
100 g
Drænede rejer
|
|
---|---|
½ dl
Fintsnittet purløg
|
|
3 spsk
Creme fraiche 38%
|
|
1 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprød panko
20 g
Smør
|
|
---|---|
25 g
Pankorasp
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
4 skiver
Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
|
---|
100 g
Skrællet mangofrugt i tynde skiver
|
|
---|---|
Ærteskud
|
Sådan gør du
Smørrebrødstapas
Sprød panko
Sådan anretter du smørrebrødstapas med rejer og mango
Du kan med fordel forberede rejesalaten og pankoraspen dagen før.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4562 kJ / 1090 kcal
Næringsindhold pr. 100g
832 kJ / 199 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,4 g |
Protein: | 13,2 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 52,4 % | 25,6 g |
Fedt: | 34,4 % | 7,8 g |