Smørrebrødstapas med jordskokker og grøn aioli
45 min
•
Smørrebrød har i rigtig mange år været en del af den danske gastronomi. Måske er det særligt den ældre generation, der har en forkærlighed for smørrebrødet. Smørrebrød hører bestemt ikke fortiden til, men er i den grad en tidssvarende måde at nyde mange forskellige smage i det samme måltid. Se bare her, hvor vi har lavet en vegetarisk smørrebrødstapas. En lille lækker sag, med sprøde jordskokker, smagfuld grøn aioli og syltede rødløg. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.
Ingredienser
250 g
Rengjorte jordskokker
|
|
---|---|
2 spsk
Frisk timian
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Grøn aioli
1½ dl
Smagsneutral olie
|
|
---|---|
1 dl
Finthakket persille
|
|
1
Æggeblomme
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Finrhakket fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
4
Ristet rugbrød evt. udstukket i runde stykker
|
|
---|---|
75 g
Syltede rødløg
|
Sådan gør du
Grøn aioli
Sådan anretter du
Hvis du vælger at lavede dine egne syltede rødløg får du både et pænere og mere velsmagende resultat end med færdigkøbte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8972 kJ / 2144 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1162 kJ / 278 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 4,3 % | 3 g |
Kulhydrat: | 30,1 % | 20,6 g |
Fedt: | 65,6 % | 20,6 g |