Smørrebrødstapas med jordskokker og grøn aioli

Smørrebrødstapas med jordskokker og grøn aioli

45 min
Smørrebrød har i rigtig mange år været en del af den danske gastronomi. Måske er det særligt den ældre generation, der har en forkærlighed for smørrebrødet. Smørrebrød hører bestemt ikke fortiden til, men er i den grad en tidssvarende måde at nyde mange forskellige smage i det samme måltid. Se bare her, hvor vi har lavet en vegetarisk smørrebrødstapas. En lille lækker sag, med sprøde jordskokker, smagfuld grøn aioli og syltede rødløg. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.

Sådan gør du

  • Vend jordskokkerne med timian, olie, salt, peber og citronskal.
  • Kom jordskokkerne i et ovnfast fad, og bag dem midt i ovnen.
Grøn aioli
  • Kom imens rapsolie og persille i en blender, og blend i ca. 1 min.
  • Sigt olien fra og gem både den og persillepuréen.
  • Pisk æggeblommen sammen med citron, hvidløg, salt og peber.
  • Pisk herefter lidt efter lidt olien i æggeblommen - i en tynd stråle. Smag til.
  • Kom den grønne aioli i en sprøjtepose og stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Sådan anretter du
  • Vend de bagte jordskokker med persillepuréen og anret dem på fire stykker rugbrød, sammen med syltet rødløg og aiolien.
Tip

Hvis du vælger at lavede dine egne syltede rødløg får du både et pænere og mere velsmagende resultat end med færdigkøbte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8943 kJ / 2137 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1169 kJ / 279 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 4,4 % 3 g
Kulhydrat: 29,8 % 20,5 g
Fedt: 65,8 % 20,8 g
Mere inspiration

Server gerne flere slags smørrebrødstapas - det ser både flot ud og smager lige så godt som det ser ud.

Ingredienser

Rengjorte jordskokker
250 g
Frisk timian
2 spsk
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Grøn aioli
Smagsneutral olie
1½ dl
Finthakket kruspersille
1 dl
Æggeblomme
1
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Finrhakket fed hvidløg
1
Groft salt
¼ tsk
Ristet rugbrød evt. udstukket i runde stykker
4
Syltede rødløg
75 g