Smørrebrødstapas med jordskokker og grøn aioli

Smørrebrødstapas med jordskokker og grøn aioli

45 min
Smørrebrød har i rigtig mange år været en del af den danske gastronomi. Måske er det særligt den ældre generation, der har en forkærlighed for smørrebrødet. Smørrebrød hører bestemt ikke fortiden til, men er i den grad en tidssvarende måde at nyde mange forskellige smage i det samme måltid. Se bare her, hvor vi har lavet en vegetarisk smørrebrødstapas. En lille lækker sag, med sprøde jordskokker, smagfuld grøn aioli og syltede rødløg. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrodstapas-med-jordskokker-og-gron-aioli/

Sådan gør du

  • Vend jordskokkerne med timian, olie, salt, peber og citronskal.
  • Kom jordskokkerne i et ovnfast fad, og bag dem midt i ovnen.
Grøn aioli
  • Kom imens rapsolie og persille i en blender, og blend i ca. 1 min.
  • Sigt olien fra og gem både den og persillepuréen.
  • Pisk æggeblommen sammen med citron, hvidløg, salt og peber.
  • Pisk herefter lidt efter lidt olien i æggeblommen - i en tynd stråle. Smag til.
  • Kom den grønne aioli i en sprøjtepose og stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Sådan anretter du
  • Vend de bagte jordskokker med persillepuréen og anret dem på fire stykker rugbrød, sammen med syltet rødløg og aiolien.

Hvis du vælger at lavede dine egne syltede rødløg får du både et pænere og mere velsmagende resultat end med færdigkøbte.

Energiindhold for hele retten:

8985 kJ / 2147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1175 kJ / 281 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 4,3 % 3 g
Kulhydrat: 30,2 % 20,8 g
Fedt: 65,5 % 20,8 g
Mere inspiration

Server gerne flere slags smørrebrødstapas - det ser både flot ud og smager lige så godt som det ser ud.

Ingredienser

250 g Rengjorte jordskokker
2 spsk Frisk timian
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
Grøn aioli
1½ dl Smagsneutral olie
1 dl Finthakket kruspersille
1 Æggeblomme
1 tsk Friskpresset citronsaft
1 Finrhakket fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
4 Ristet rugbrød evt. udstukket i runde stykker
75 g Syltede rødløg