Smørrebrødstapas med paté og lomo af sortfodssvin

30 min
Smørrebrødstapas med paté og lomo af sortfodssvin

Smørrebrød kan være frokost, aftensmad eller natmad. Et traditionelt stykke højtbelagt smørrebrød, kan udgøre et helt hovedmåltid i sig selv. Men det er også sjovt at smage mange forskellige slags, frem for at spise sig mæt i et enkelt stykke. Derfor har vi udviklet 4 små stykker smørrebrød. Vi kalder det smørrebrødstapas, og her får du stykket med paté og den spanske lomo, som er et tørret stykke filet fra en lberico-sortfodsgris. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.

Ingredienser

Smørrebrødstapas

75 g Andepaté
1 spsk Creme fraiche 38%
½ dl Finthakket purløg
1 Lille, finthakket rødløg
50 g Agurk i meget små tern
1 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Sukker
Friskkværnet peber
4 skiver Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
4 skiver Lomo - tørret grisefilet
25 g Sky i meget små tern
Brøndkarse

Sådan gør du

Smørrebrødstapas

  • Rør andepaté med cremefraiche og purløg til en ensartet masse.
  • Vend rødløg, agurk, lime, sukker og peber sammen.

Sådan anretter du smørrebrødstapas med paté og lomo

  • Kom rødløg/agurke- blandingen på rugbrødet og anret andepatéen og røget mørbrad herpå.
  • Pynt med sky og brøndkarse og server.

I stedet for lomo kan du bruge fx røget svinemørbrad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3173 kJ / 758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

587 kJ / 140 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 16,2 % 5,6 g
Kulhydrat: 65,6 % 22,6 g
Fedt: 18,2 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrodstapas-med-pate-og-lomo/