Smørrebrødstapas med paté og lomo af sortfodssvin
30 min
•
Smørrebrød kan være frokost, aftensmad eller natmad. Et traditionelt stykke højtbelagt smørrebrød, kan udgøre et helt hovedmåltid i sig selv. Men det er også sjovt at smage mange forskellige slags, frem for at spise sig mæt i et enkelt stykke. Derfor har vi udviklet 4 små stykker smørrebrød. Vi kalder det smørrebrødstapas, og her får du stykket med paté og den spanske lomo, som er et tørret stykke filet fra en lberico-sortfodsgris. Søg på smørrebrødstapas for at finde mere inspiration.
Ingredienser
Smørrebrødstapas
75 g
Andepaté
|
|
---|---|
1 spsk
Creme fraiche 38%
|
|
½ dl
Finthakket purløg
|
|
1
Lille, finthakket rødløg
|
|
50 g
Agurk i meget små tern
|
|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
Friskkværnet peber
|
4 skiver
Rugbrød evt. udstukket i runde stykker
|
|
---|---|
4 skiver
Lomo - tørret grisefilet
|
|
25 g
Sky i meget små tern
|
|
Brøndkarse
|
Sådan gør du
Smørrebrødstapas
Sådan anretter du smørrebrødstapas med paté og lomo
I stedet for lomo kan du bruge fx røget svinemørbrad.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3173 kJ / 758 kcal
Næringsindhold pr. 100g
587 kJ / 140 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 16,2 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 65,6 % | 22,6 g |
Fedt: | 18,2 % | 2,9 g |