Fyldte champignoner

Fyldte champignoner

30 min
Fyldte champignoner har en dejlig smag af umami og gør sig godt som en tapasret eller som tilbehør til hovedretten. Fyldet i de fyldte champignoner består af champignon, løg, persille og salatost - og så er de toppet med sprødt lufttørret skinke.
https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-champignoner/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Fyldte champignoner
  • Rens champignonerne for jord, skær roden af og fjern stokkene. Gør hullet i champignonhattene lidt større ved at skrabe dem indeni med spidsen af en teske.
  • Hak stokkene fint (til du har ca. 1 dl i alt) og bland dem sammen med løg, persille, hvidløg, salt og peber.
  • Smuldr salatosten ned i svampe-blandingen og fordel fyldet i champinonhattene. Læg de fyldte champignoner i en lille bradepande.
  • Del hver skive parmaskinke i 5 stykker, klem dem lidt sammen og læg et stykke på hver champignon.
  • Bag de fyldte champignoner midt i ovnen, til de er gyldne. Server straks.

Skinken kan udelades. De fyldte champignoner smager også dejligt uden skinke. Salatost kan erstattes af flødeost og en smule salt. Smag til!

Energiindhold for hele retten:

2325 kJ / 556 kcal

Næringsindhold pr. 100g

401 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 20,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 12,9 % 3 g
Fedt: 66,3 % 7,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Fyldte champignoner
10 Store champignoner (ca. 400 g)
¾ dl Finthakkede skalotteløg
¾ dl Finthakket bredbladet persille
2 Store knuste fed hvidløg
2 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Salatost i tern
2 skiver Lufttørret skinke, fx parmaskinke