Champignonsuppe

Champignonsuppe

30 min
Fryseegnet
Her har du en opskrift på en hurtigt tilberedt og meget lækker og cremet champignonsuppe. Om det ligefrem er verdens bedste champignonsuppe afhænger som sædvanlig af råvarerne, men har du både fantastiske svampe og en god hønsebouillon, kan det ikke gå galt. Champignonsuppe med fløde er velsmagende, blød og cremet - og meget nem at lave. Server den varme champignonsuppe med flutes eller kuvertbrød - til forret eller måske natmad?

Sådan gør du

Champignonsuppe
  • Smelt smørret og svits løgstykkerne heri, til de er klare.
  • Drys mel over og bag det sammen.
  • Tilsæt bouillon lidt efter lidt under piskning.
  • Kom champignonskiverne i og lad dem koge ca. 5 min.
  • Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber.
Tilbehør
  • 200 g flutes eller kuvertbrød.
Mere inspiration

Dejlig cremet suppe, der smager og giver kulør på spisebordet.

Velbekomme!
Frysetip

Suppen kan fryses uden fløde og champignoner.

Tips

Suppen kan tilberedes med de svampe du har - gerne en blanding. Suppen kan evt. tilsættes lidt friskpresset citronsaft - eller smaget til med krydderurter efter smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7479 kJ / 1788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 9,2 % 2 g
Kulhydrat: 37 % 8,1 g
Fedt: 53,8 % 5,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Champignonsuppe
Smør
30 g
Finthakket skalotteløg
1
Hvedemel
5 spsk
Hønsebouillon
1 liter
Friske champignoner, i skiver
500 g
2 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet hvid peber
Hertil
Flutes eller kuvertbrød
200 g
Pynt
Frisk timian