Croque madame

Croque madame

20 min
Croque madame er en fransk klassiks sandwich, og er en variation af croque monsieur (bedre kendt som parisertoast). Der er forskellige varianter af begge sandwich - men forskellen på de to er at croque madame er toppet med et spejlæg. Prøv denne opskrifte på croque madame i en nem og hurtig version, hvor vi har leget lidt med smagen og serverer en let salat til.
https://www.arla.dk/opskrifter/croque-madame/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Croque madame
  • Rør revet mozzarella, fraiche, sennep og salt sammen. Fordel blandingen på de 4 skiver brød.
  • Læg skinke og tomatskiver på 2 af brødskiverne. Placer de resterende brødskiver ovenpå tomaterne - med osteblandingen øverst.
  • Bag de 2 croque madame midt i ovnen til osteblandingen er smeltet og gylden.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg æggene ved jævn varme i ca. 5 min. - spejlæggene kan evt. vendes og steges ca. 1 min. på den anden side.
Ved servering
  • Vend salaten med eddike og fordel salatblandingen på 2 tallerkener. Læg de 2 croque madame ovenpå salaten og placer spejlæg herpå. Drys med peber og server.

Du kan variere din croque madames styrke ved valg af sennep - men der er jo også en mulighed for at give den gas med chili. Enten ved at drysse med chiliflager, eller ved fx at bruge revet tex mex ost i stedet for mozarella.

Energiindhold for hele retten:

4979 kJ / 1190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

720 kJ / 172 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 25,4 % 10,8 g
Kulhydrat: 37,3 % 15,8 g
Fedt: 37,3 % 7,3 g
Mere inspiration

Hvis croque madame skal have maskulint selskab :)

Ingredienser

Croque madame
75 g Revet mozzarellaost
½ dl Fraiche
2 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
4 skiver Groft brød, fx surdejsbrød
2 skiver Kogt, røget skinke (ca. 100 g)
4 skiver Tomater
5 g Smør
2 Æg
Tilbehør
100 g Skyllet grøn salat
1 tsk Hvidvinseddike
Pynt
Friskkværnet peber