Frisk pasta med rød peber og purløg

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Supernem pastaret. Purløg giver retten en god skarp kontrast.

Ingredienser

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frisk hvid pasta, fx tagliatelle

Pynt

  • fintklippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel bacon i en kold pande og steg det ved jævn i ca. 12 min. - vend af og til. Lad det dryppe af på fedtsugende papir og bræk det i mindre stykker.

Bring vand og salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 2 min. - pastaen skal være mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.

Lad imens smørret smelte i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits peberfrugterne i ca. 3 min. Tilsæt saucen og varm retten godt igennem. Vend pastaen i saucen sammen med bacon og server den i varme dybe tallerkener. Drys med ost og pynt med purløg. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: