Peberfrugtsauce og pasta
Pastasauce af grillede peberfrugter - det giver en dejlig intens smag. Der er lidt arbejde i at grille prberfrugterne, men det er det hele værd, og det er ikke svært. Peberfrugtsauce og pasta får en dejlig sødmefyldt smag fra de grillede peberfrugter, som får et fint modspil fra den stærke chilipeber, den syrlige limefrugt og umami fra revet ost. Så har du lyst til et alternativ til pasta med tomatsauce, er peberfrugtsauce og pasta et godt bud.
Ingredienser
Grillede peberfrugter
7
Røde peberfrugter (ca. 1 kg)
|
---|
Ristede mandler
50 g
Mandler
|
---|
Pasta og sauce
300 g
Tørret pasta, fx fusilli eller skruer
|
---|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Topping
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
Tilbehør
1
Limefrugt i både
|
---|
Sådan gør du
Grillede peberfrugter
Ristede mandler
Pasta og sauce
Topping
Vil du lave en endnu hurtigere peberfrugtsauce, kan du gøre det af kogte peberfrugter. Bring 4 rensede røde peberfrugter og 2 dl vand i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad peberfrugterne køle lidt af. Hak dem fint med en stavblender. Tilsæt 1½ spsk rapsolie, 2 spsk eddike og 1 tsk salt. Smag peberfrugtsaucen til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9489 kJ / 2268 kcal
Næringsindhold pr. 100g
384 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 17 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 11,9 g |
Fedt: | 30,2 % | 3,1 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.