Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa, røgede kartofler og bearnaise grillsauce
60+ min

Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa, røgede kartofler og bearnaise grillsauce

Marineret svinemørbrad serveret med salsa af solmodne kirsebær, saltede agurker og chili. Hertil røgede kartofler på grillen, der spreder en enestående duft af røg, rosmarin og citron, når de serveres ved havebordet med kold bearnaise grillsauce.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa, røgede kartofler og bearnaise grillsauce

Marineret svinemørbrad serveret med salsa af solmodne kirsebær, saltede agurker og chili. Hertil røgede kartofler på grillen, der spreder en enestående duft af røg, rosmarin og citron, når de serveres ved havebordet med kold bearnaise grillsauce.

Antal portioner

Marinade

  • ½ dl sojasauce
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk engelsk sauce
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)

Kirsebærsalsa

  • ½ agurk (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g udstenede, friske kirsebær
  • 2 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 4 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ spsk kirsebæreddike
  • 1 spsk sirup - gerne æblesirup
  • friskkværnet peber

Røgede kartofler

  • 1 kg små nye kartofler med skræl - spiseklare
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 20 g smør
  • 2 tsk røget havsalt
  • 4 små friske rosmarinkviste
  • friskkværnet peber
  • bagepapir (ca. 38 x 42 cm)
  • 2 dl Karolines Køkken® Fransk Bearnaise grillsauce

Pynt

  • friske kirsebær med stilk

Fremgangsmåde:

Marinade

Bland soja, olie og engelsk sauce i en skål sammen med hvidløg og peber. Hæld marinaden i en frysepose og kom mørbraden i posen. Vend mørbraden rundt i marinaden og læg den i køleskabet i marinadeposen i mindst en time - gerne længere.

Kirsebærsalsa

Skær agurken i små tern og kom dem i en skål. Drys med salt og lad dem trække i ca. 10 min. Skær kirsebærrene i kvarte. Bland kirsebær, løg og chili med de saltede agurker. Tilsæt eddike, sirup og peber. Smag til og stil kirsebærsalsaen i køleskabet.

Røgede kartofler

Rens kartoflerne og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt og bring vandet i kog. Fjern gryden fra varmen og lad kartoflerne trække tildækkede i ca. 10 min. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på 4 stykker bagepapir (á ca. 38 x 42 cm). Fordel citronskal, smør, røget salt, rosmarin og peber på kartoflerne. Fold bagepapiret om kartoflerne, så pakkerne lukkes. Lad grillen blive godt varm og grill katoffelpakkerne ved indirekte varme i ca. 15 min. i en lukket grill/kuglegrill.

Grill imens mørbraden i ca. 20 min. - vend af og til. Tag mørbraden af grillen, pak den ind i alufolie og hold den varm.

Skær mørbraden i skiver og server med kirsebærsalsa, uåbnede kartoffelpakker og kold bearnaise grillsauce. Pynt med hele kirsebær.

Tip

Pak kartoflerne ind i alufolie i stedet for bagepapir, hvis du ikke har mulighed for at tilberede ved indirekte varme på grillen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 37 %
Print