Jordbærflødeostekage - Opskrifter - Arla

Jordbærflødeostekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(96 vurderinger)

60+ min

Den er dejlig frisk, sød og cremet. Lav den til dine eftermiddags- eller aftengæster - de vil elske den!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Kiksebund

  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g fintknuste søde havrekiks

Jordbærfromage

  • 100 g friske jordbær i kvarte

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen. Pres kiksbunden godt sammen.

Jordbærfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Drys jordbærrene med sukker. Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum. Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen. Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.

Tip

Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: