Jordbærflødeostekage
60+ min

Jordbærflødeostekage

Den er dejlig frisk, sød og cremet. Lav den til dine eftermiddags- eller aftengæster - de vil elske den!
Bedømmelse (58 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærflødeostekage

Den er dejlig frisk, sød og cremet. Lav den til dine eftermiddags- eller aftengæster - de vil elske den!

Opskriften gælder for 10 personer

Kiksebund

  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g fintknuste søde havrekiks

Jordbærfromage

  • 100 g friske jordbær i kvarte

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen. Pres kiksbunden godt sammen.

Jordbærfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Drys jordbærrene med sukker. Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum. Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen. Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.

Tip

Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 67 %
Print