Krydret svinemørbrad og ovnbagte grøntsager
45 min

Krydret svinemørbrad og ovnbagte grøntsager

De ovnbagte grøntsager er svøbt i en smule fløde og mørbaden er fyldt med estragon og hvidløg.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret svinemørbrad og ovnbagte grøntsager

De ovnbagte grøntsager er svøbt i en smule fløde og mørbaden er fyldt med estragon og hvidløg.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske estragonblade

Tilbehør

  • 320 g bulgur

Fremgangsmåde:

Kom løg, aubergine og tomater i en skål og vend det i majsstivelse. Hæld fløden over grøntsagerne, vend godt rundt i blandingen og kom den i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 30 cm). Drys med salt og bag grøntsagerne midt i ovnen.

Skær imens et snit på langs gennem mørbraden, så den stadig hænger sammen i bunden. Fold mørbraden ud, så den bliver til én stor flad "bøf". Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbraden ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt) og drys med salt og peber. Bland imens hvidløg og estragon og fordel det på den brunede mørbrad. Læg den krydrede mørbrad ovenpå grøntsagerne og lad den bage med de sidste 10 min.

Tip

Majstivelse og fløde kan udelades. Drys i stedet grøntsagerne med salt og bag dem de første ca. 20 min. Fordel 175 g Karolines Køkken pasta- og gratineringsost på de bagte grøntsager, læg den krydrede mørbrad ovenpå og bag retten færdig de sidste ca. 10 min.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %
Print