Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat
60+ min

Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den har heldigvis stadig mange fans....ren retro.
Fryseegnet
Bedømmelse (85 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den har heldigvis stadig mange fans....ren retro.

Antal portioner

Dej

  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g koldt smør
  • ½ dl kold mælk
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 stort revet skalotteløg
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 250 g grofthakkede champignoner

Dressing

Pensling

  • sammenpisket æg eller fløde

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 450 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med mælk og læg den i køleskabet i mindst 1 time.

Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.

Fars

Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen. Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade. Pensl med og bag mørbraden midt i ovnen.

Dressing

Bland cremefraiche med muskat, salt, peber. Smag dressingen til og server den til salaten.

Tips

I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig buttedej. Champignoner kan udelades i farsen.

Bagetid

50-60 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 1½ time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 60 %
Print