Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

2 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne - og der er heldigvis stadig mange fans. Den indbagte mørbrad smager dejligt, og så var der god husmor-fornuft i at strække den dyre svinemørbrad med fars og dej. Dybest set er indbagt mørbrad en lidt billigere version af den klassiske Beef Wellington.

Ingredienser

Dej

250 g Hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk Groft salt
1 tsk Bagepulver
150 g Koldt smør
½ dl Kold mælk

Mørbrad

1 Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Fars

500 g Hakket grisekød
2 spsk Hvedemel
1 Æg
1 tsk Revet muskatnød
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Knuste fed hvidløg
1 Stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
1 dl Madlavningsfløde
250 g Grofthakkede champignoner

Dressing

½ liter Creme fraiche
1 tsk Revet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pensling

Sammenpisket æg

Pynt

Brøndkarse

Tilbehør

450 g Grøn salat

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.
  • Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Mørbrad

  • Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør.
  • Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.

Fars

  • Rør kødet med mel, æg, krydderier, hvidløg, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.
  • Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm).
  • Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen.
  • Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade.
  • Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen 50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dressing

  • Bland cremefraiche med muskat, salt, peber.
  • Smag til.

Servering af indbagt mørbrad

  • Server den indbagte mørbrad med blandet grøn salat og dressing.

I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig butterdej. Champignon kan udelades i farsen.

Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18796 kJ / 4492 kcal

Næringsindhold pr. 100g

665 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 22,6 % 8,9 g
Kulhydrat: 22,2 % 8,7 g
Fedt: 55,2 % 9,9 g
Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

https://www.arla.dk/opskrifter/indbagt-morbrad-med-brondkarse-og-salat/