Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(177 vurderinger)

60+ min

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Indbagt mørbrad har heldigvis stadig mange fans....ren retro.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g koldt smør
  • ½ dl kold mælk

Mørbrad

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 250 g grofthakkede champignoner

Dressing

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 450 g grøn salat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

  1. Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.
  2. Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Mørbrad

  1. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør.
  2. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.

Fars

  1. Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.
  2. Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm).
  3. Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen.
  4. Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade.
  5. Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen.

Dressing

  1. Bland cremefraiche med muskat, salt, peber.
  2. Smag dressingen til og server den til salaten og den indbagte mørbrad.

Bagetid

50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetips

Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.

Tips

I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig buttedej.
Champignoner kan udelades i farsen.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 60 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag