Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(155 vurderinger)

60+ min

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den har heldigvis stadig mange fans....ren retro.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g koldt smør
  • ½ dl kold mælk
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 250 g grofthakkede champignoner

Dressing

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 450 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.

Fars

Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen. Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade. Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen.

Dressing

Bland cremefraiche med muskat, salt, peber. Smag dressingen til og server den til salaten og den indbagte mørbrad.

Bagetid

50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetips

Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.

Tips

I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig buttedej.
Champignoner kan udelades i farsen.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: