Muslinger med bearnaisesauce

Bedømmelse

(7 vurderinger)

1 timer

Prøv denne! Muslinger og bearnaisesovs klæder hinanden forbavsende godt!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg friske blåmuslinger
  • 2 dl vand
  • 10 g smør
  • 3 porrer i tynde stave
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ spsk tørret estragon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rucolasalat revet i mindre stykker

Pynt

  • fintstrimlet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 300 g lyst brød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt muslingerne og damp dem under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Varm bearnaisesaucen op til kogepunktet under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Lad smørret smelte ved kraftig varme i en stor stegegryde eller wok. Kom de kogte muslinger i skal, 1 dl af kogelagen og porrerne i og steg blandingen ved kraftig varme i ca. 4 min. Vend hele tiden i retten. Tilsæt citronskal, -saft, estragon, salt og peber. Tag retten af varmen og vend rucolasalaten i. Smag til og server straks med den varme bearnaisesauce.

Tip

Retten kan også tilberedes med 1 kg frosne, optøede muslinger i grøn skal (New Zealandske). Lad muslingerne tø ca. ½ time. Skær forsigtigt de halvfrosne muslinger fri af skallerne og lad dem tø helt op (ca. 1 time) fx på et klæde.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 45 %

Kilde: