Muslinger med bearnaisesauce
1 timer

Muslinger med bearnaisesauce

Prøv denne! Muslinger og bearnaisesovs klæder hinanden forbavsende godt!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muslinger med bearnaisesauce

Prøv denne! Muslinger og bearnaisesovs klæder hinanden forbavsende godt!

Antal portioner
  • 1½ kg friske blåmuslinger
  • 2 dl vand
  • 10 g smør
  • 3 porrer i tynde stave
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ spsk tørret estragon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rucolasalat revet i mindre stykker

Pynt

  • fintstrimlet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 300 g lyst brød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt muslingerne og damp dem under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Varm bearnaisesaucen op til kogepunktet under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Lad smørret smelte ved kraftig varme i en stor stegegryde eller wok. Kom de kogte muslinger i skal, 1 dl af kogelagen og porrerne i og steg blandingen ved kraftig varme i ca. 4 min. Vend hele tiden i retten. Tilsæt citronskal, -saft, estragon, salt og peber. Tag retten af varmen og vend rucolasalaten i. Smag til og server straks med den varme bearnaisesauce.

Tip

Retten kan også tilberedes med 1 kg frosne, optøede muslinger i grøn skal (New Zealandske). Lad muslingerne tø ca. ½ time. Skær forsigtigt de halvfrosne muslinger fri af skallerne og lad dem tø helt op (ca. 1 time) fx på et klæde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 45 %
Print