Jordbærlagkage

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Jordbærlagkage

Jordbærlagkage - helt enkelt og klassisk. Intet slår en hjemmelavet jordbærlagkage med masser af solmodne danske jordbær. Denne jordbærlagkage er meget simpel - den består af hjemmebagte lyse lagkagebunde, en nem vaniljecreme og masser af solmodne jordbær. Hvis det skal gå lidt hurtigt, så kan lagkagebundene købes færdige. Men de hjemmebagte bunde gør nu denne jordbærlagkage til noget helt særligt... Lav gerne jordbærlagkagen i god tid inden serveringen - den har godt af at stå og trække lidt smag fra både jordbær og creme.

Ingredienser

Lagkagebunde

4 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk Bagepulver

Vaniljecreme

1 Vaniljestang - kornene heraf
4 spsk Flormelis
2½ dl Piskefløde
2½ dl Creme fraiche 38%
600 g Jordbær

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske, så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på midten, når den er bagt.
  • Bag kagen nederst i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Vend kagen ud af formen, så den har toppen nedad, og lad den køle af på en bagerist. Del kagen i 3 lagkagebunde, brug fx en brødkniv.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
  • Kom vaniljeflormelissen i en skål sammen med piskefløde og cremefraiche.
  • Pisk blandingen til et fast skum.

Sådan anretter du jordbærlagkagen

  • Rens jordbærrene og skær ca. halvdelen af dem i halve eller kvarte - alt efter størrelse.
  • Læg bundene lagvis sammen med vaniljecreme og jordbærstykker.
  • Afslut med de hele jordbær - med eller uden stilk.
  • Stil lagkagen i køleskabet indtil serveringen.

Cremefraiche 38% kan piskes til skum ligesom piskefløde. Hvis du anvender en mere mager cremefraiche, fx 18%, skal denne vendes forsigtigt i flødeskummet til sidst. Cremefraiche 18% kan ikke piskes.

Du kan evt. give jordbærlagkagen mere jordbærsmag og let svampede bunde ved at mose 200 g jordbær ekstra og fordele dem på bundene. Lav gerne jordbærlagkagen i god tid før servering og lad bundene trække smag af creme og moste jordbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14860 kJ / 3552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

897 kJ / 214 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 41,7 % 22 g
Fedt: 52,4 % 12,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarlagkage/