Jordbærlagkage - helt enkelt og klassisk. Intet slår en hjemmelavet jordbærlagkage med masser af solmodne danske jordbær. Denne jordbærlagkage er meget simpel - den består af hjemmebagte lyse lagkagebunde, en nem vaniljecreme og masser af solmodne jordbær. Hvis det skal gå lidt hurtigt, så kan lagkagebundene købes færdige. Men de hjemmebagte bunde gør nu denne jordbærlagkage til noget helt særligt... Lav gerne jordbærlagkegn i god tid inden serveringen - den har godt af at stå og trække lidt smag fra både jordbær og creme.
Denne jordbærkage smager også helt fantastisk, hvis du har flere jordbær du skal have brugt.
Cremefraiche 38% kan piskes til skum ligesom piskefløde. Hvis du anvender en mere mager cremefraiche, fx 18%, skal denne vendes forsigtigt i flødeskummet til sidst. Cremefraiche 18% kan ikke piskes.
Du kan evt. give jordbærlagkagen mere jordbærsmag og let svampede bunde ved at mose 200 g jordbær ekstra og fordele dem på bundene. Lav gerne jordbærlagkagen i god tid før servering og lad bundene trække smag af creme og moste jordbær.
14977 kJ / 3580 kcal
909 kJ / 217 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 6,3 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 39,8 % | 21,3 g |
Fedt: | 53,9 % | 13,2 g |