Jordbærlagkage
Jordbærlagkage - helt enkelt og klassisk. Intet slår en hjemmelavet jordbærlagkage med masser af solmodne danske jordbær. Denne jordbærlagkage er meget simpel - den består af hjemmebagte lyse lagkagebunde, en nem vaniljecreme og masser af solmodne jordbær. Hvis det skal gå lidt hurtigt, så kan lagkagebundene købes færdige. Men de hjemmebagte bunde gør nu denne jordbærlagkage til noget helt særligt... Lav gerne jordbærlagkagen i god tid inden serveringen - den har godt af at stå og trække lidt smag fra både jordbær og creme.
Ingredienser
Lagkagebunde
4
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Vaniljecreme
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
---|---|
4 spsk
Flormelis
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
600 g
Jordbær
|
---|
Sådan gør du
Lagkagebunde
Vaniljecreme
Sådan anretter du jordbærlagkagen
Cremefraiche 38% kan piskes til skum ligesom piskefløde. Hvis du anvender en mere mager cremefraiche, fx 18%, skal denne vendes forsigtigt i flødeskummet til sidst. Cremefraiche 18% kan ikke piskes.
Du kan evt. give jordbærlagkagen mere jordbærsmag og let svampede bunde ved at mose 200 g jordbær ekstra og fordele dem på bundene. Lav gerne jordbærlagkagen i god tid før servering og lad bundene trække smag af creme og moste jordbær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14860 kJ / 3552 kcal
Næringsindhold pr. 100g
897 kJ / 214 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 5,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 41,7 % | 22 g |
Fedt: | 52,4 % | 12,7 g |