Jordbærlagkage

Jordbærlagkage

60+ min

Jordbærlagkage - helt enkelt og klassisk. Intet slår en hjemmelavet jordbærlagkage med masser af solmodne danske jordbær. Denne jordbærlagkage er meget simpel - den består af hjemmebagte lyse lagkagebunde, en nem vaniljecreme og masser af solmodne jordbær. Hvis det skal gå lidt hurtigt, så kan lagkagebundene købes færdige. Men de hjemmebagte bunde gør nu denne jordbærlagkage til noget helt særligt... Lav gerne jordbærlagkegn i god tid inden serveringen - den har godt af at stå og trække lidt smag fra både jordbær og creme.

Mere inspiration

Denne jordbærkage smager også helt fantastisk, hvis du har flere jordbær du skal have brugt.

Velbekomme!
Bemærk

Cremefraiche 38% kan piskes til skum ligesom piskefløde. Hvis du anvender en mere mager cremefraiche, fx 18%, skal denne vendes forsigtigt i flødeskummet til sidst. Cremefraiche 18% kan ikke piskes.

Variation

Du kan evt. give jordbærlagkagen mere jordbærsmag og let svampede bunde ved at mose 200 g jordbær ekstra og fordele dem på bundene. Lav gerne jordbærlagkagen i god tid før servering og lad bundene trække smag af creme og moste jordbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14937 kJ / 3570 kcal

Næringsindhold pr. 100g

910 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,3 % 3,4 g
Kulhydrat: 39,8 % 21,3 g
Fedt: 53,9 % 13,3 g

Ingredienser