Marengskage med jordbær

Bedømmelse

(63 vurderinger)

60+ min

Skøn blanding af sød kagebund med sprød marengs serveret med et dejligt syrligt flødefraicheskum og friske jordbær.

Ingredienser

10 personer

Antal portioner
  • 5 æggeblommer
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 4 spsk mælk
  • 100 g smør - smeltet
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 75 g grofthakkede mandler

Fyld

Pynt

  • 500 g friske jordbær evt. halveret
  • Jordbærblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (30 x 40 cm) og smør dejen ud herpå.

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Fordel forsigtigt marengsen på kagedejen. Drys med mandler. Bag bunden nederst i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.

Del den afkølede bund på midten. Pisk flødefraiche og vaniljesukker til et let skum og tag lidt fra til toppen. Læg de 2 bunde sammen om resten af flødefraicheskummet. Læg det sidste flødefraicheskum på toppen og pynt med nogle af jordbærrene. Server resten ved siden af.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde: