Marengskage med jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(66 vurderinger)

60+ min

Skøn blanding af sød kagebund med sprød marengs serveret med et dejligt syrligt flødefraicheskum og friske jordbær.

Ingredienser

10 personer

Antal portioner

  • 5 æggeblommer
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 4 spsk mælk
  • 100 g smør - smeltet
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 75 g grofthakkede mandler

Fyld

Pynt

  • 500 g friske jordbær evt. halveret
  • Jordbærblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (30 x 40 cm) og smør dejen ud herpå.

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Fordel forsigtigt marengsen på kagedejen. Drys med mandler. Bag bunden nederst i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.

Del den afkølede bund på midten. Pisk flødefraiche og vaniljesukker til et let skum og tag lidt fra til toppen. Læg de 2 bunde sammen om resten af flødefraicheskummet. Læg det sidste flødefraicheskum på toppen og pynt med nogle af jordbærrene. Server resten ved siden af.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: