Marengskage med jordbær

Marengskage med jordbær

2 timer
Skøn kage af sød kagebund med et lag marengs på toppen, lagt sammen om flødeskum og friske jordbær. Marengsen er sprød på toppen, men blød indeni - som man kender den fra "bedstefars skæg" kagen. Kagen smager fantastisk, men bør spises samme dag, som den bliver bagt. Jordbærrene kan erstattes af eksotisk frugt eller frugtkompot uden for sæsonen
https://www.arla.dk/opskrifter/marengskage-med-jordbar/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Marengsbunde
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen.
  • Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
  • Tegn en firkant på et stykke bagepapir (30 x 40 cm) og smør dejen ud herpå.
  • Pisk hviderne stive.
  • Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje.
  • Fordel forsigtigt marengsen på kagedejen.
  • Drys med mandler.
  • Bag bunden nederst i ovnen.
  • Lad bunden køle af på en bagerist.
Marengskage med jordbær
  • Del den afkølede bund på midten.
  • Pisk fløde og vaniljesukker til flødeskum og tag lidt fra til toppen.
  • Læg de 2 bunde sammen om resten af flødeskummet.
  • Kom det sidste flødeskum på toppen og pynt med nogle af jordbærrene.
  • Server resten ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

17538 kJ / 4192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1064 kJ / 254 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,2 % 3,9 g
Kulhydrat: 43,9 % 27,4 g
Fedt: 49,9 % 14,4 g

Ingredienser

Marengsbunde
5 Æggeblommer
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
4 spsk Mælk
100 g Smør - smeltet
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
2 tsk Bagepulver
5 Æggehvider
175 g Sukker (ca. 2 dl)
75 g Grofthakkede mandler
Fyld
¼ liter Piskefløde
2 tsk Vaniljesukker
Pynt
500 g Friske jordbær evt. halveret
Jordbærblade