Blåbærmarengs med flødeskum og bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Dejlig kage med friske bær. Resten af året kan kagen serveres med frisk eller syltet frugt.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 3 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 150 g frosne eller friske blåbær (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en sej og blank marengs i en skål i vandbad. Tag skålen af varmen og vend blåbærrene i. Smør marengsen ud i en cirkel på bagepapir (ca. 22 cm i diameter) og bag den midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsen stå ved ovnens eftervarme i ca. ½ time. Afkøl den på en bagerist.

Pisk fløden til et let skum og fordel det på marengsbunden. Pynt med bær og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: