Blåbærmarengs med flødeskum og bær
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Her er opskriften på en dejlig og enkel kage bestående af en marengsbund, toppet med flødeskum og friske bær. Du kan variere med sæsonens frugt og bær - eller toppe med en blanding af frisk og syltet frugt.
Ingredienser
3
Æggehvider
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
150 g
Friske eller frosne blåbær
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
200 g
Friske blandede bær
|
Sådan gør du
Du kan udskifte blåbær i marengsen med andre bær og du kan tilsætte hakkede nødder eller mandler efter smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7223 kJ / 1726 kcal
Næringsindhold pr. 100g
830 kJ / 198 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 4 % | 2 g |
Kulhydrat: | 48,8 % | 23,8 g |
Fedt: | 47,2 % | 10,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.