Blåbærmarengs med flødeskum og bær

Blåbærmarengs med flødeskum og bær

60+ min
Fryseegnet
Dejlig kage med friske bær. Resten af året kan kagen serveres med frisk eller syltet frugt.

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en sej og blank marengs i en skål i vandbad. Tag skålen af varmen og vend blåbærrene i. Smør marengsen ud i en cirkel på bagepapir (ca. 22 cm i diameter) og bag den midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsen stå ved ovnens eftervarme i ca. ½ time. Afkøl den på en bagerist.
  • Pisk fløden til et let skum og fordel det på marengsbunden. Pynt med bær og server.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7442 kJ / 1779 kcal

Næringsindhold pr. 100g

855 kJ / 204 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4 % 2 g
Kulhydrat: 47,7 % 24 g
Fedt: 48,3 % 11,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Æggehvider
3
Sukker (ca. 2 dl)
175 g
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Frosne eller friske blåbær (ca. 2 dl)
150 g
2½ dl
Friske blandede bær
200 g