Blåbærmarengs med flødeskum og bær

2 timer 30 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Blåbærmarengs med flødeskum og bær

Her er opskriften på en dejlig og enkel kage bestående af en marengsbund, toppet med flødeskum og friske bær. Du kan variere med sæsonens frugt og bær - eller toppe med en blanding af frisk og syltet frugt.

Ingredienser

3 Æggehvider
175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 tsk Friskpresset citronsaft
150 g Friske eller frosne blåbær
2½ dl Piskefløde
200 g Friske blandede bær

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en sej og blank marengs i en skål i vandbad. Tag skålen af varmen og vend blåbærrene i. Smør marengsen ud i en cirkel på bagepapir (ca. 22 cm i diameter) og bag den midt i ovnen ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn. Sluk for ovnen og lad marengsen stå ved ovnens eftervarme i ca. ½ time. Afkøl den på en bagerist. Pisk fløden til et let skum og fordel det på marengsbunden. Pynt med bær og server.

Du kan udskifte blåbær i marengsen med andre bær og du kan tilsætte hakkede nødder eller mandler efter smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7223 kJ / 1726 kcal

Næringsindhold pr. 100g

830 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4 % 2 g
Kulhydrat: 48,8 % 23,8 g
Fedt: 47,2 % 10,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/blabarmarengs-med-flodeskum-og-bar/