Blåbærmarengs med flødeskum og bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Dejlig kage med friske bær. Resten af året kan kagen serveres med frisk eller syltet frugt.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 3 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 150 g frosne eller friske blåbær (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en sej og blank marengs i en skål i vandbad. Tag skålen af varmen og vend blåbærrene i. Smør marengsen ud i en cirkel på bagepapir (ca. 22 cm i diameter) og bag den midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsen stå ved ovnens eftervarme i ca. ½ time. Afkøl den på en bagerist.

Pisk fløden til et let skum og fordel det på marengsbunden. Pynt med bær og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: