Chokoladekage med chokolademarengs

Chokoladekage med chokolademarengs

60+ min
En rigtig chokoladebombe, hvor det inderste af kagen er næsten flydende. Server med iskoldt flødeskum - mums!

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland resten af ingredienserne og vend dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smør formens sider og bund og drys rasp på bunden (for at kagen bedre kan komme af papiret). Fordel dejen jævnt i springformen og forbag den midt i ovnen.
Chokolademarengs
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller ca. 1 min. i mikroovn. Lad den køle en anelse, mens du laver marengs. Pisk æggehvider og flormelis i en skål over et vandbad i ca. 5 min. Tag skålen af varmen og pisk i yderligere ca. 2 min. Hæld chokoladen i marengsen i en tynd stråle og vend den let rundt uden at blande chokolade og marengs helt. Fordel marengsen over den forbagte chokoladekage - brug en ske eller hæld marengsen i en sprøjtepose og lav toppe. Bag kagen færdig midt i ovnen.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tips

Chokoladekagen er meget løs, dvs. at det inderste er næsten flydende. Foretrækker du kagen mere fast, skal du forbage kagen 5-10 min. længere. Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26406 kJ / 6311 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1642 kJ / 392 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,1 % 4 g
Kulhydrat: 40,8 % 39,4 g
Fedt: 55,1 % 24,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Blødt smør
150 g
Sukker (ca. 3 dl)
250 g
Æg
2
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
125 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
40 g
Vaniljesukker
2 tsk
Grofthakket mørk chokolade
100 g
Blødt smør
10 g
Rasp
1 spsk
Chokolademarengs
Finthakket mørk chokolade
75 g
Æggehvider
3
Flormelis (ca. 3 dl)
150 g