Chokoladekage med chokolademarengs
60+ min

Chokoladekage med chokolademarengs

En rigtig chokoladebombe, hvor det inderste af kagen er næsten flydende. Server med iskoldt flødeskum - mums!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekage med chokolademarengs

En rigtig chokoladebombe, hvor det inderste af kagen er næsten flydende. Server med iskoldt flødeskum - mums!

10 personer

Antal portioner
  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 40 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 10 g blødt smør
  • 1 spsk rasp

Chokolademarengs

  • 75 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland resten af ingredienserne og vend dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smør formens sider og bund og drys rasp på bunden (for at kagen bedre kan komme af papiret). Fordel dejen jævnt i springformen og forbag den midt i ovnen.

Chokolademarengs

Smelt chokoladen over et vandbad eller ca. 1 min. i mikroovn. Lad den køle en anelse, mens du laver marengs. Pisk æggehvider og flormelis i en skål over et vandbad i ca. 5 min. Tag skålen af varmen og pisk i yderligere ca. 2 min. Hæld chokoladen i marengsen i en tynd stråle og vend den let rundt uden at blande chokolade og marengs helt. Fordel marengsen over den forbagte chokoladekage - brug en ske eller hæld marengsen i en sprøjtepose og lav toppe. Bag kagen færdig midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Chokoladekagen er meget løs, dvs. at det inderste er næsten flydende. Foretrækker du kagen mere fast, skal du forbage kagen 5-10 min. længere. Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 55 %
Print