Chokoladekage med chokolademarengs

Chokoladekage med chokolademarengs

60+ min
En rigtig chokoladebombe, hvor det inderste af kagen er næsten flydende. Server med iskoldt flødeskum - mums!

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland resten af ingredienserne og vend dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smør formens sider og bund og drys rasp på bunden (for at kagen bedre kan komme af papiret). Fordel dejen jævnt i springformen og forbag den midt i ovnen.
Chokolademarengs
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller ca. 1 min. i mikroovn. Lad den køle en anelse, mens du laver marengs. Pisk æggehvider og flormelis i en skål over et vandbad i ca. 5 min. Tag skålen af varmen og pisk i yderligere ca. 2 min. Hæld chokoladen i marengsen i en tynd stråle og vend den let rundt uden at blande chokolade og marengs helt. Fordel marengsen over den forbagte chokoladekage - brug en ske eller hæld marengsen i en sprøjtepose og lav toppe. Bag kagen færdig midt i ovnen.

Chokoladekagen er meget løs, dvs. at det inderste er næsten flydende. Foretrækker du kagen mere fast, skal du forbage kagen 5-10 min. længere. Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved serveringen.

Energiindhold for hele retten:

26406 kJ / 6311 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1642 kJ / 392 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,1 % 4 g
Kulhydrat: 40,8 % 39,4 g
Fedt: 55,1 % 24,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

150 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
40 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
2 tsk Vaniljesukker
100 g Grofthakket mørk chokolade
10 g Blødt smør
1 spsk Rasp
Chokolademarengs
75 g Finthakket mørk chokolade
3 Æggehvider
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
Tilbehør
½ liter Iskoldt piskefløde - pisket til et let skum