Isdessert med kakaomælk, mango og marengs

Isdessert med kakaomælk, mango og marengs

60+ min
Supernem isdessert inspireret af den italienske "semifreddo" som betyder halvfrossen. Kakaoisen her er også kun lige knap frossen, når den blandes med lækkert fyld og nydes. Fyldet kan varieres efter smag og behag.

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt kakaomælken. Pisk fløden til et let skum. Pisk ved laveste hastighed og i en tynd stråle kakaoblandingen i flødeskummet og hæld det i et fad. Stil fadet i fryseren i ca. 2 timer - eller til isen er næsten frossen.
  • Tag fadet ud af fryseren, skrab kanterne ned og bryd isen i stykker med en ske. Bland den med mango, chokolade og marengs. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9684 kJ / 2315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

820 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 6,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 39,4 % 19 g
Fedt: 53,8 % 11,9 g

Ingredienser

Æggeblommer
3
Sukker
3 spsk
Kakaomælk
½ liter
Piskefløde
2½ dl
Mangofrugt i tern (ca. 200 g)
1
Grofthakket mørk chokolade
100 g
Knust marengs
50 g