Isdessert med kakaomælk, mango og marengs

2 timer
Isdessert med kakaomælk, mango og marengs

Supernem isdessert inspireret af den italienske "semifreddo" som betyder halvfrossen. Kakaoisen her er også kun lige knap frossen, når den blandes med lækkert fyld og nydes. Fyldet kan varieres efter smag og behag.

Ingredienser

3 Æggeblommer
3 spsk Sukker
½ liter Kakaomælk
2½ dl Piskefløde
1 Mangofrugt i tern (ca. 200 g)
100 g Grofthakket mørk chokolade
50 g Knust marengs

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt kakaomælken. Pisk fløden til et let skum. Pisk ved laveste hastighed og i en tynd stråle kakaoblandingen i flødeskummet og hæld det i et fad. Stil fadet i fryseren i ca. 2 timer - eller til isen er næsten frossen.
  • Tag fadet ud af fryseren, skrab kanterne ned og bryd isen i stykker med en ske. Bland den med mango, chokolade og marengs. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9499 kJ / 2270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

804 kJ / 192 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 6,9 % 3,3 g
Kulhydrat: 40,1 % 19 g
Fedt: 53 % 11,5 g
Relateret video Hvordan skærer man en mango?

https://www.arla.dk/opskrifter/isdessert-med-kakaomalk-mango-og-marengs/