Florlette marengs med flødefyld

Florlette marengs med flødefyld

60+ min
Uhm, marengs! Sprøde himmerigsmundfulde af kyskager, der springer i munden og smelter på tungen. Inspireret af de klassiske marengskager - hofdessert og bikuber. Også god til kaffe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.

Marengs
  • Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, til sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Lav 12 bunde (ca. 3 cm høje og med en diameter på ca. 6 cm) og 12 små toppe (ca. 1½ cm høje og med en diameter på ca. 4 cm). Dyp en ske i koldt vand og glat de store bunde, så de får en plan overflade. Bag marengsene midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Dyp bunden af de store marengs i chokolade, så den går ca. ½ cm op. Stil de dyppede marengs på et stykke bagepapir. Kom dem i køleskabet i ca. 15 min. så chokoladen stivner.
  • Pisk fløden til et let skum. Fordel det på de 12 marengsbunde, læg marengstoppene på og drys med revet chokolade.
Energiindhold for hele retten:

16067 kJ / 3840 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1539 kJ / 368 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 3 % 2,7 g
Kulhydrat: 43,2 % 39,1 g
Fedt: 53,8 % 22,4 g

Ingredienser

Marengs - 12 stk.
3 Æggehvider, evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
¾ tsk Ufarvet lagereddike
150 g Mørk chokolade
½ liter Piskefløde
3 spsk Fintrevet mørk chokolade