Florlette marengs med flødefyld
60+ min

Florlette marengs med flødefyld

Uhm, marengs! Sprøde himmerigsmundfulde af kyskager, der springer i munden og smelter på tungen. Inspireret af de klassiske marengskager - hofdessert og bikuber. Også god til kaffe.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Florlette marengs med flødefyld

Uhm, marengs! Sprøde himmerigsmundfulde af kyskager, der springer i munden og smelter på tungen. Inspireret af de klassiske marengskager - hofdessert og bikuber. Også god til kaffe.

Antal portioner

Marengs - 12 stk.

  • 3 æggehvider, evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • ¾ tsk ufarvet lagereddike
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Marengs

Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle (eller en plastikpose egnet til madvarer, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Lav 12 bunde (ca. 3 cm høje og med en diameter på ca. 6 cm) og 12 små toppe (ca. 1½ cm høje og med en diameter på ca. 4 cm). Dyp en ske i koldt vand og glat de store bunde, så de får en plan overflade. Bag marengsene midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Dyp bunden af de store marengs i chokolade, så den går ca. ½ cm op. Stil de dyppede marengs på et stykke bagepapir. Kom dem i køleskabet i ca. 15 min. så chokoladen stivner.

Pisk fløden til et let skum. Fordel det på de 12 marengsbunde, læg marengstoppene på og drys med revet chokolade.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 53 %
Print