Uhm, marengs! Sprøde himmerigsmundfulde af kyskager, der springer i munden og smelter på tungen. Inspireret af de klassiske marengskager - hofdessert og bikuber. Også god til kaffe.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.
Marengs
Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, til sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Lav 12 bunde (ca. 3 cm høje og med en diameter på ca. 6 cm) og 12 små toppe (ca. 1½ cm høje og med en diameter på ca. 4 cm). Dyp en ske i koldt vand og glat de store bunde, så de får en plan overflade. Bag marengsene midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Dyp bunden af de store marengs i chokolade, så den går ca. ½ cm op. Stil de dyppede marengs på et stykke bagepapir. Kom dem i køleskabet i ca. 15 min. så chokoladen stivner.
Pisk fløden til et let skum. Fordel det på de 12 marengsbunde, læg marengstoppene på og drys med revet chokolade.