Opbevar den resterende lemon curd i køleskabet og brug den som smørrepålæg på brød eller som tilbehør til fx is eller pandekager. Du kan erstatte den hjemmelavede lemon curd med en færdiglavet lemoncurd af god kvalitet.
Citrus curd: Erstat halvdelen af citronsaften med klementin-, appelsin- eller grapesaft.
9892 kJ / 2364 kcal
987 kJ / 236 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 3,1 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 58 % | 33,7 g |
Fedt: | 38,9 % | 10,4 g |
Friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
|
1 dl |
---|---|
Blødt smør i mindre stykker
|
200 g |
Sukker (ca. 2 dl)
|
175 g |
Æg
|
2 |
Æggehvider
|
3 |
---|---|
Sukker (ca. 2 dl)
|
175 g |
Eddike
|
½ tsk |
Blodappelsin
|
1 |
---|---|
Appelsin
|
1 |
Clementin
|
1 |
Citron (usprøjtet)
|
1 |
Rørsukker
|
2 spsk |
Vaniljepulver
|
¼ tsk |
Lemon curd
|
8 spsk |
---|---|
¼ liter |