Lemon marengs med lemon curd

Lemon marengs med lemon curd

60+ min
Lemon marengs med citrus-curd er en skøn dessert på påskebordet. De søde lemon marengs-reder er fyldt med blødt flødeskum, syrlig citrus-curd og farverig frugtsalat. Lav din egen citrus-curd og nyd resten på fx brød - eller vælg den nemme løsning og køb en god færdiglavet én af slagsen.

Sådan gør du

Bagetid:

1 time og 15 min. ved 100° - traditionel ovn.

Lemon curd
  • Kom citronsaft, smør og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog blandingen i ca. 5 min. ved svag varme og uden låg.
  • Tag gryden fra varmen og skum smørblandingen.
  • Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i.
  • Hæld "de lune æg" i gryden under omrøring og giv derefter blandingen et opkog i ca. 1 min. Lad lemon curden køle af.
Marengs
  • Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose), klip et ca. 2 cm hul og sprøjt 8 bunde (á ca. 10 cm i diameter) ud på en plade med bagepapir.
  • Kør 1 tsk lemon curd rundt i hver bund - brug en tandstik eller spidsen af en teske.
  • Sprøjt en yderring på hver marengsbund og lav striber i ringen med lemon curd.
  • Stil resten af lemon curden på køl til servering.
  • Bag marengs-rederne midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsene stå i ovnen ca. 1 time ved eftervarme. Lad dem køle af på en bagerist.
Citrus-frugtsalat
  • Skær fileter af alle citrusfrugterne (ca. 275 g i alt) på følgende måde: Skær skal og hinder af citrusfrugterne - følg frugternes form.
  • Skær langs bådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Bland fileterne med sukker og vaniljepulver.
  • Fordel lemon curd, flødeskum og citrus-frugtsalat i marengs-rederne. Server straks.

Opbevar den resterende lemon curd i køleskabet og brug den som smørrepålæg på brød eller som tilbehør til fx is eller pandekager. Du kan erstatte den hjemmelavede lemon curd med en færdiglavet lemoncurd af god kvalitet.

Citrus curd: Erstat halvdelen af citronsaften med klementin-, appelsin- eller grapesaft.

Energiindhold for hele retten:

9894 kJ / 2365 kcal

Næringsindhold pr. 100g

987 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3,1 % 1,8 g
Kulhydrat: 58 % 33,7 g
Fedt: 38,9 % 10,4 g

Ingredienser

Lemon curd
1 dl Friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
200 g Blødt smør i mindre stykker
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Æg
Marengs
3 Æggehvider
175 g Sukker (ca. 2 dl)
½ tsk Eddike
Citrus-frugtsalat
1 Blodappelsin
1 Appelsin
1 Clementin
1 Citron (usprøjtet)
2 spsk Rørsukker
¼ tsk Vaniljepulver
8 spsk Lemon curd
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum