Ovnstegte rødspætter med flødeostesauce
1 timer

Ovnstegte rødspætter med flødeostesauce

Hvis ikke du har prøvet sauce med flødeost, kan denne ret anbefales til dig. Den lækre cremede flødeostsauce passer utrolig godt med et stykke hvid fisk.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte rødspætter med flødeostesauce

Hvis ikke du har prøvet sauce med flødeost, kan denne ret anbefales til dig. Den lækre cremede flødeostsauce passer utrolig godt med et stykke hvid fisk.

Antal portioner

Flødeoste-sauce

  • 25 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 3 dl fiskebouillon
  • 150 g Buko® Naturel
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dampede grøntsager

  • 2 fennikler
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g rensede friske grønne bønner

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør fiskene. Pensl en bradepande med lidt af smørret. Læg fiskene i bradepanden ved siden af hinanden. Pensl dem med resten af smørret og drys krydderier og ost over. Steg fiskene midt i ovnen til de er møre og osten gylden.

Flødeoste-sauce

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene heri i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og lad det koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Tilsæt flødeosten og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring til osten er smeltet. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.

Dampede grøntsager

Rens fenniklerne og skær dem i skiver fra top til bund, ca. 1½ cm brede. Bring vand og salt i kog i en gryde og kog fennikelskiverne ca. 1 min. Tilsæt bønnerne og kog yderligere ca. 6 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte og server dem straks.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 41 %
Print