Lasagne italienne

Lasagne italienne

1 time
Fryseegnet
Lækker italiensk lasagne med opskrift på kødsauce med krydderier og hjemmelavet mornaysauce (ostesovs). Drys med rasp på toppen og server med en tomatsalat - et friskt tilbehør til hjemmelavet lasagne. Lasagne italienne var ret eksotisk, da opskriften kom på et løsblad i 1977. Danskerne var næsten lige begyndt at rejse ud på charterferier og kom hjem og skulle eksperimentere med den spændende mad, de havde fået i udlandet. Opskriften er nok ikke som en italiener ville lave den, men det var så kloge vi var dengang.

Sådan gør du

Kødsauce
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Brun kød og løg til kødet smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Mornaysauce
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
  • Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt.
  • Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til.
  • Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
  • Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lasagne og salat, et sikkert hit i familien.

Lasagne
60+ min
Lasagne
(228)
Velbekomme!
Frysetip

Lasagnen kan fryses inden bagning – tø den op i køleskabet, inden du sætter den i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14300 kJ / 3418 kcal

Næringsindhold pr. 100g

561 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,2 % 8,6 g
Kulhydrat: 34,8 % 11,5 g
Fedt: 39 % 5,9 g
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Kødsauce
Smør
25 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
500 g
Hakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tørret timian eller basilikum
1 tsk
Tørret oregano
½ tsk
Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1 dåse
Oksebouillon
1½ dl
Mornaysauce
Smør
25 g
Hvedemel
3½ spsk
Kogende mælk
6 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet hvid peber
Revet muskatnød
½ tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Forkogte, tørrede lasagneplader (ca. 250 g)
15
Rasp
2 spsk
Smør
25 g
Tilbehør
Tomatsalat
500 g