Lasagne italienne

Lasagne italienne

1 time
Fryseegnet
Lækker italiensk lasagne med opskrift på kødsauce med krydderier og hjemmelavet mornaysauce (ostesovs). Drys med rasp på toppen og server med en tomatsalat - et friskt tilbehør til hjemmelavet lasagne. Lasagne italienne var ret eksotisk, da opskriften kom på et løsblad i 1977. Danskerne var næsten lige begyndt at rejse ud på charterferier og kom hjem og skulle eksperimentere med den spændende mad, de havde fået i udlandet. Opskriften er nok ikke som en italiener ville lave den, men det var så kloge vi var dengang.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kødsauce
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Brun kød og løg til kødet smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Mornaysauce
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
  • Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt.
  • Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til.
  • Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
  • Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Lasagnen kan fryses inden bagning – tø den op i køleskabet, inden du sætter den i ovnen.

Energiindhold for hele retten:

14511 kJ / 3468 kcal

Næringsindhold pr. 100g

565 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,2 % 8,7 g
Kulhydrat: 35,7 % 11,9 g
Fedt: 38,1 % 5,8 g
Mere inspiration

Lasagne og salat, et sikkert hit i familien.

Lasagne
60+ min
Lasagne
(239)
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Kødsauce
25 g Smør
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 Hakket zittauerløg (ca. 100 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Tørret timian eller basilikum
½ tsk Tørret oregano
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1½ dl Oksebouillon
Mornaysauce
25 g Smør
3½ spsk Hvedemel
6 dl Kogende mælk
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
½ tsk Revet muskatnød
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
15 Lasagneplader
2 spsk Rasp
25 g Smør
Tilbehør
500 g Tomatsalat