Lasagne italienne
Lækker italiensk lasagne med opskrift på kødsauce med krydderier og hjemmelavet mornaysauce (ostesovs). Drys med rasp på toppen og server med en tomatsalat - et friskt tilbehør til hjemmelavet lasagne. Lasagne italienne var ret eksotisk, da opskriften kom på et løsblad i 1977. Danskerne var næsten lige begyndt at rejse ud på charterferier og kom hjem og skulle eksperimentere med den spændende mad, de havde fået i udlandet. Opskriften er nok ikke som en italiener ville lave den, men det var så kloge vi var dengang.
Ingredienser
Kødsauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
1
Hakket løg (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Tørret timian eller basilikum
|
|
½ tsk
Tørret oregano
|
|
1 dåse
Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
|
|
1½ dl
Oksebouillon
|
Mornaysauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
3½ spsk
Hvedemel
|
|
6 dl
Kogende mælk
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
15
Lasagneplader
|
---|
2 spsk
Rasp
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
Tilbehør
500 g
Tomatsalat
|
---|
Sådan gør du
Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Kødsauce
Mornaysauce
Lasagnen kan fryses inden bagning – tø den op i køleskabet, inden du sætter den i ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14098 kJ / 3370 kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kJ / 132 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 26,2 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 36,7 % | 12 g |
Fedt: | 37,1 % | 5,6 g |
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.