Lasagne italienne

1 time
Fryseegnet
Lasagne italienne

Lækker italiensk lasagne med opskrift på kødsauce med krydderier og hjemmelavet mornaysauce (ostesovs). Drys med rasp på toppen og server med en tomatsalat - et friskt tilbehør til hjemmelavet lasagne. Lasagne italienne var ret eksotisk, da opskriften kom på et løsblad i 1977. Danskerne var næsten lige begyndt at rejse ud på charterferier og kom hjem og skulle eksperimentere med den spændende mad, de havde fået i udlandet. Opskriften er nok ikke som en italiener ville lave den, men det var så kloge vi var dengang.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Kødsauce

25 g Smør
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 Hakket løg (ca. 100 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Tørret timian eller basilikum
½ tsk Tørret oregano
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1½ dl Oksebouillon

Mornaysauce

25 g Smør
3½ spsk Hvedemel
6 dl Kogende mælk
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
½ tsk Revet muskatnød
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
15 Lasagneplader
2 spsk Rasp
25 g Smør

Tilbehør

500 g Tomatsalat

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kødsauce

  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Brun kød og løg til kødet smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Mornaysauce

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
  • Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt.
  • Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til.
  • Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
  • Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Lasagnen kan fryses inden bagning – tø den op i køleskabet, inden du sætter den i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14098 kJ / 3370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26,2 % 8,5 g
Kulhydrat: 36,7 % 12 g
Fedt: 37,1 % 5,6 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

https://www.arla.dk/opskrifter/lasagne-italienne/