Pandebrød med lam
1 timer

Pandebrød med lam

Pandebrød med lam er en lækkert middelhavs inspireret opskrift! Lammekødet smager fantastisk rullet ind i pandebrødet sammen med grøntsager, ost og dressing!
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandebrød med lam

Pandebrød med lam er en lækkert middelhavs inspireret opskrift! Lammekødet smager fantastisk rullet ind i pandebrødet sammen med grøntsager, ost og dressing!

Antal portioner

Dressing

Pandebrød - 6 stk.

  • 50 g rugmel (ca. 1 dl)
  • 2½ tsk bagepulver
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g hvedemel
  • ¼ liter mælk
  • 25 g smør til bagning

Lam

  • 400 g lammekød, fx kølle
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Dressing

Rør yoghurten med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag den til.

Pandebrød

Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel i en skål (hold lidt hvedemel tilbage). Tilsæt mælk og slå dejen sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter). Smelt lidt af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Bag de sidste dejplader på samme måde. Pak efterhånden brødene ind i alufolie så de holder sig varme og bløde.

Lam

Skær lammekødet fri for sener og hinder. Skær kødet i små tern. Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Brun lammekødet i ca. 4 min. ved kraftig varme og under omrøring. Tag panden af varmen og tilsæt hvidløg, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Fordel kød, ost, tomater og forårsløg på de lune brød. Fold dem sammen. Hold dem evt. lukkede med tandstikkere og server dressingen til.

Tips

Pandebrød kan fryses. Lun det inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 38 %
Print