Sæt lammekølle og kartoffelblanding i kold ovn. Indstil på 150° og steg i ca. 2 timer og 45 min.
Du kan udbene lammekøllen og snøre kødet sammen om fyldet. Det tager længere tid at forberede, men til gengæld er det meget nemmere, når køllen skal skæres ud. Du kan variere kartoffelblandingen med ekstra smag og fyld - du kan fx komme tomatbåde og/eller chili, flere krydderurter eller fx tex mex revet ost i. Hvidløg er endnu en oplagt smagsgiver til både lammekølle og kartoffelblanding.
14688 kJ / 3511 kcal
387 kJ / 92 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 36,1 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 7,5 g |
Fedt: | 31,2 % | 3,3 g |
1½ kg
Melede kartofler i store tern
|
|
---|---|
3
Rødløg i både (ca. 250 g)
|
|
3 dl
Hakket bredbladet persille med stilk (ca. 50 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
1
Lammekølle (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Tørret rosmarin
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Citron (usprøjtet) i tynde skiver
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
---|
Bredbladet persille
|
---|