Langtidsstegt lammekølle i ovn - med ostegratinerede kartofler. I denne nemme opskrift på langtidsstegt lammekølle tilberedes lammekølle og kartofler sammen, så den lækre sky fra lammekøllen drypper ned på kartoflerne og giver fantastisk smag. Langtidsstegt lam bliver dejligt mørt og saftigt, og du risikerer ikke at få en for høj temperatur og dermed en tør og overstegt lammekølle. De ostegratinerede kartofler er en perfekt ledsager og det er nemt at have både lammekølle og kartofler i ovnen på en gang.
Du kan udbene lammekøllen og snøre kødet sammen om fyldet. Det tager længere tid at forberede, men til gengæld er det meget nemmere, når køllen skal skæres ud. Du kan variere kartoffelblandingen med ekstra smag og fyld - du kan fx komme tomatbåde og/eller chili, flere krydderurter eller fx tex mex revet ost i. Hvidløg er endnu en oplagt smagsgiver til både lammekølle og kartoffelblanding.
18875 kJ / 4511 kcal
494 kJ / 118 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 27,7 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 26 % | 7,6 g |
Fedt: | 46,3 % | 6,2 g |