Langtidsstegt lammekølle i ovn

Langtidsstegt lammekølle i ovn

1 time 5 min
Langtidsstegt lammekølle i ovn - med ostegratinerede kartofler. I denne nemme opskrift på langtidsstegt lammekølle tilberedes lammekølle og kartofler sammen, så den lækre sky fra lammekøllen drypper ned på kartoflerne og giver fantastisk smag. Langtidsstegt lam bliver dejligt mørt og saftigt, og du risikerer ikke at få en for høj temperatur og dermed en tør og overstegt lammekølle. De ostegratinerede kartofler er en perfekt ledsager og det er nemt at have både lammekølle og kartofler i ovnen på en gang.
https://www.arla.dk/opskrifter/langtidsstegt-lammekolle/

Sådan gør du

Stegetid - lammekølle og kartoffelblanding:

Sæt lammekølle og kartoffelblanding i kold ovn. Indstil på 150° og steg i ca. 2 timer og 45 min.

Lammekølle og kartofler i ovn
  • Fordel kartofler, løg og persille i et ovnfast fad eller bradepande (ca. 25 x 35 cm).Drys med salt og peber og hæld bouillon ved.
  • Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber.
  • Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle.
  • Læg køllen på en rist ovenpå kartoflerne. Steg retten nederst i ovnen.
  • Tag lammekøllen ud og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Den skal være ca. 70°.
  • Tag køllen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time.
  • Skru op for ovnen til 250°. Vend forsigtigt rundt i kartoflerne og fordel osten herpå. Gratiner kartoffelblandingen nederst i ovnen i ca. ½ time.

Du kan udbene lammekøllen og snøre kødet sammen om fyldet. Det tager længere tid at forberede, men til gengæld er det meget nemmere, når køllen skal skæres ud. Du kan variere kartoffelblandingen med ekstra smag og fyld - du kan fx komme tomatbåde og/eller chili, flere krydderurter eller fx tex mex revet ost i. Hvidløg er endnu en oplagt smagsgiver til både lammekølle og kartoffelblanding.

Energiindhold for hele retten:

14688 kJ / 3511 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 36,1 % 8,2 g
Kulhydrat: 32,7 % 7,5 g
Fedt: 31,2 % 3,3 g

Ingredienser

Lammekølle og kartofler i ovn
1½ kg Melede kartofler i store tern
3 Rødløg i både (ca. 250 g)
3 dl Hakket bredbladet persille med stilk (ca. 50 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Grøntsagsbouillon
1 Lammekølle (ca. 1200 g)
1 spsk Tørret rosmarin
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Citron (usprøjtet) i tynde skiver
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Bredbladet persille