Flødekartofler med ost

1 time 25 min
Arbejdstid: 15 min
Flødekartofler med ost

Alle elsker flødekartofler, og her er der en lækker, cremet og smagfuld opskrift på flødekartofler med ost. Flødekartofler kan serveres til mange forskellige måltider og anledninger og derfor er der plads til varianter af opskriften. Disse flødekartofler er suppleret med tre slags løg og parmesanost, - og det giver en virkelig dejlig smag, cremethed og et lidt andet visuelt indtryk. Flødekartofler med ost er stadig ligeså nemme at lave som de plejer at være.

Ingredienser

1 kg Skrællede kartofler
3 Finthakkede fed hvidløg
2 spsk Frisk timian
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Piskefløde
50 g Parmigiano reggiano
1 Porre i skiver
2 Rødløg i skiver

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i tynde skiver og vend dem sammen med hvidløg, timian, salt og peber.
  • Læg blandingen et ovnfast fad og hæld piskefløden over.
  • Riv osten hen over og fordel herpå porre og løg.
  • Bag flødekartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn og lad dem tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Prøv at tilsætte 2 tsk finthakket chili eller 2 tsk sennep til flødekartoflerne. Du kan selvfølgelig også skifte timian ud med din favorit krydderurt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10189 kJ / 2435 kcal

Næringsindhold pr. 100g

563 kJ / 135 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 8,2 % 2,7 g
Kulhydrat: 33,6 % 11,1 g
Fedt: 58,2 % 8,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/flodekartofler-med-ost/