Flødekartofler med ost
Ny

Flødekartofler med ost

60+ min
Alle elsker flødekartofler, og her er der en lækker, cremet og smagfuld opskrift på flødekartofler med ost. Flødekartofler kan serveres til mange forskellige måltider og anledninger og derfor er der plads til varianter af opskriften. Disse flødekartofler er suppleret med tre slags løg og parmesanost, - og det giver en virkelig dejlig smag, cremethed og et lidt andet visuelt indtryk. Flødekartofler med ost er stadig ligeså nemme at lave som de plejer at være.

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i tynde skiver og vend dem sammen med hvidløg, timian, salt og peber. Læg blandingen et ovnfast fad og hæld piskefløden over. Riv osten hen over og fordel herpå porre og løg. Bag flødekartoflerne midt i ovnen og lad dem tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv også denne variant af flødekartofler - her med mornaysauce.

Kartoffelgratin
60+ min
Kartoffelgratin
(19)
Velbekomme!
Tip

Prøv at tilsætte 2 tsk finthakket chili eller 2 tsk sennep til flødekartoflerne. Du kan selvfølgelig også skifte timian ud med din favorit krydderurt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10485 kJ / 2506 kcal

Næringsindhold pr. 100g

579 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,9 % 2,7 g
Kulhydrat: 32,6 % 11,1 g
Fedt: 59,5 % 9,3 g

Ingredienser

Skrællede kartofler
1 kg
Finthakkede fed hvidløg
3
Frisk timian
2 spsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
4 dl
Parmesanost
50 g
Porre i skiver
1
Rødløg i skiver
2