Pastaret med franske urter

Bedømmelse

(5 vurderinger)

45 min

Dejlig cremet pastaret med ærter og stegt bacon. En frisk salat som tilbehør fuldender måltidet.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g bacon i tynde skiver

Salat

  • 4 tomater i både (ca. 300 g)
  • 100 g radiser i skiver
  • 1 dl fintklippet purløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær baconskiverne i mindre stykker. Læg dem i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg derefter baconstykkerne til de er gyldne og sprøde. Lad baconstykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen i ca. 7 min. Tilsæt ærter og kog dem med i ca. 1 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag ca 1 dl kogevand fra og hæld derefter pasta og ærter til afdrypning i et dørslag. Kom pasta, ærter og halvdelen af baconen tilbage i gryden og vend det sammen med den ene dl kogevand, fløde, herbes de Provence og salt. Varm retten godt igennem og smag til.

Salat

Fordel tomater og radiser i små skåle. Drys med purløg, salt og peber.

Fordel den varme pasta på tallerkener. Drys med friskkværnet peber og resten af den sprøde bacon. Server salaten til.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde: