Salat med osteboller

Bedømmelse

(0 vurderinger)

15 min

Sprødt, blødt og festligt. Lækker forret.

Ingredienser

Antal portioner

Osteboller

  • 2 æggehvider
  • 2½ spsk hvedemel
  • 150 g Riberhus® ML 25% (45+) med kommen
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rapsolie

Salat

  • 50 g blade af rød krølsalat
  • 1 julesalat i strimler
  • 75 g fintstrimlet rødkål
  • 1 dl kerner fra granatæble
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Osteboller

Pisk æggehviderne let sammen med et piskeris - til de skummer. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk osteblandingen godt sammen. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Form med 2 teskeer osteblandingen til 16-20 små boller. Dybsteg halvdelen i den varme olie i ca. 3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Dybsteg resten.

Salat

Anret salatbladene på 4 tallerkener og herpå julesalat, rødkål og granatæblekerner. Drys med salt og peber. Læg de varme osteboller på salaten og server den fx som forret.

Tip

Bollerne kan dybsteges 1-2 timer, før de skal bruges. Lun dem på en plade med bagepapir ca. 4 min. ved 150°.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 88 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Hvidvin med syre og sødme favner både bitterheden fra julesalaten og syre/sødme fra granatæblet: Den hvide vouvray på chenin blanc-druen er god her Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost