Salat med osteboller - Opskrifter - Arla

Salat med osteboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

15 min

Sprødt, blødt og festligt. Lækker forret.

Ingredienser

Antal portioner

Osteboller

  • 2 æggehvider
  • 2½ spsk hvedemel
  • 150 g Riberhus® ML 25% (45+) med kommen
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rapsolie

Salat

  • 50 g blade af rød krølsalat
  • 1 julesalat i strimler
  • 75 g fintstrimlet rødkål
  • 1 dl kerner fra granatæble
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Osteboller

Pisk æggehviderne let sammen med et piskeris - til de skummer. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk osteblandingen godt sammen. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Form med 2 teskeer osteblandingen til 16-20 små boller. Dybsteg halvdelen i den varme olie i ca. 3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Dybsteg resten.

Salat

Anret salatbladene på 4 tallerkener og herpå julesalat, rødkål og granatæblekerner. Drys med salt og peber. Læg de varme osteboller på salaten og server den fx som forret.

Tip

Bollerne kan dybsteges 1-2 timer, før de skal bruges. Lun dem på en plade med bagepapir ca. 4 min. ved 150°.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 88 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Hvidvin med syre og sødme favner både bitterheden fra julesalaten og syre/sødme fra granatæblet: Den hvide vouvray på chenin blanc-druen er god her Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost