Buddha bowl med rødbedetzatziki

Buddha bowl med rødbedetzatziki

30 min
En buddha-bowl har det hele, så man bliver mæt og sund, uden at blive overmæt. Denne bowl er fyldt med grøntsager, med forskellig konsistens, smag og temperatur....alt sammen noget, der er med til at man føler sig fyldt op (på den gode måde) både i maven og mentalt.

Sådan gør du

Rødbedetzatziki
  • Rør kvark, hvidløg, honning, citronsaft, salt og peber sammen. Vend rødbederne i kvarken og stil rødbedetzatzikien tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Lune linser
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt linser, persille og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til.
  • Vend æblebåde og avocadostrimler med citronsaft. Anret dem i 4 skåle sammen med rødkål, rødbedetzatziki og lune linser. Pynt med mandler og server med det lune flute.
Energiindhold for hele retten:

10555 kJ / 2523 kcal

Næringsindhold pr. 100g

570 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 20,1 % 6,8 g
Kulhydrat: 50,2 % 16,8 g
Fedt: 29,7 % 4,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Rødbedetzatziki
250 g Kvark
1 Lille hakket fed hvidløg
1 tsk Flydende honning
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Fintrevne rødbeder
Lune linser
25 g Smør
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
200 g Kogte tørrede belugalinser (af 100 g rå)
1 dl Grofthakket bredbladet persille
½ tsk Groft salt
2 Røde æbler i både (ca. 200 g)
1 Avocado i lange strimler (ca. 150 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Fintsnittet rødkål
50 g Ristede, smuttede mandler
Tilbehør
250 g Lunt flutes
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk