Bowl med grønkål, rødbedecreme og salatost

30 min
Bowl med grønkål, rødbedecreme og salatost

Dejlig og fyldig vegetarisk bowl. Denne salatbowl kan både spises som eller serveres med kylling til.

Ingredienser

240 g Perlespelt (ca. 3 dl)
3 dl Vand
¾ tsk Groft salt

Syltede rødløg

2 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 125 g)
1 spsk Rødvinseddike
2 tsk Honning

Rødbedesalat

1 Skrællet groftrevet rå rødbede (ca. 200 g)
2 dl Fraiche
¼ tsk Groft salt
300 g Skyllede grønkålsblade
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 Stor appelsin i fileter (ca. 125 g)
100 g Salatost
50 g Grofthakkede saltede mandler

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Syltede rødløg

  • Bland rødløg, eddike og honning i en skål. Lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Rødbedesalat

  • Kom rødbederne i en si og lad dem addryppe. Vend rødbederne sammen med fraiche og salt. Smag til.
  • Fjern ribbene i grønkålsbladene og riv bladene i mindre stykker. Knug grønkålsbladene sammen med appelsinsaft. Anret grønkålen i 4 skåle sammen med perlespelt, rødbedesalat, løg, appelsin, smuldret salatost og mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8394 kJ / 2006 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 16,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 53,9 % 15 g
Fedt: 29,4 % 3,8 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/bowl-med-gronkal-rodbedecreme-og-salatost/