Bowl med grønkål, rødbedecreme og salatost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Dejlig og mættende vegetarisk bowl. Denne salatbowl kan både spises som eller serveres med kylling til.

Ingredienser

  • 240 g perlespelt (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Syltede rødløg

  • 2 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 125 g)
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 tsk honning

Rødbedesalat

  • 300 g skyllede grønkålsblade
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 stor appelsin i fileter (ca. 125 g)
  • 100 g Arla® Puck salatost i blok
  • 50 g grofthakkede saltede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Syltede rødløg

Bland rødløg, eddike og honning i en skål. Lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Rødbedesalat

Kom rødbederne i en si og lad dem addryppe. Vend rødbederne sammen med fraiche og salt. Smag til.

Fjern ribbene i grønkålsbladene og riv bladene i mindre stykker. Knug grønkålsbladene sammen med appelsinsaft. Anret grønkålen i 4 skåle sammen med perlespelt, rødbedesalat, løg, appelsin, smuldret salatost og mandler.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: