Andeburger med rødkålssalat og blå dressing
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Andeburger med rødkålssalat - når posen skal rystes rigtig godt og opskriften på anden til Mortens aften skal have et nyt look... Eller hvis du bare har lyst til en lækker snasket streetfood andeburger.
Ingredienser
Chilimarinade
1 dl
Hvidvinseddike
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
2
Store finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
4
Andelår (ca. 1600 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
Blå dressing
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
50 g
Blåskimmelost
|
|
2 tsk
Finthakket appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Rødkålssalat
2
Appelsiner
|
|
---|---|
200 g
Finsnittet rødkål
|
|
30 g
Grofthakkede tørrede tranebær
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
4
Store burgerboller (ca. 400 g)
|
---|
Sådan gør du
Chilimarinade
Blå dressing
Rødkålssalat
Sådan samler du andeburgerne
Hvis du ikke har en gryde, som kan tåle at gå i ovnen, så brun dine andelår i en almindelig stegepande, læg andelårene over i et ovnfast fad og stil det tildækket, fx med alufolie, i ovnen. For en hurtigere, men også meget lækker version kan man bruge confit de canard fra dåse. Den blå dressing kan erstattes af en god mayonnaise.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24813 kJ / 5930 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1180 kJ / 282 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 9,7 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 21,6 % | 15 g |
Fedt: | 68,7 % | 21,9 g |