Andeburger med rødkålssalat og blå dressing

2 timer 30 min
Arbejdstid: 1 time
Andeburger med rødkålssalat og blå dressing

Andeburger med rødkålssalat - når posen skal rystes rigtig godt og opskriften på anden til Mortens aften skal have et nyt look... Eller hvis du bare har lyst til en lækker snasket streetfood andeburger.

Ingredienser

Chilimarinade

1 dl Hvidvinseddike
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Store finthakkede fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
4 Andelår (ca. 1600 g)
2 tsk Groft salt

Blå dressing

2½ dl Creme fraiche 38%
50 g Blåskimmelost
2 tsk Finthakket appelsinskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rødkålssalat

2 Appelsiner
200 g Finsnittet rødkål
30 g Grofthakkede tørrede tranebær
2 dl Frisk koriander
2 spsk Friskpresset appelsinsaft
4 Store burgerboller (ca. 400 g)

Sådan gør du

Chilimarinade

  • Bring eddike, sukker, hvidløg og chili i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Stil marinaden til side.
  • Gnid andelårene med salt og læg 2 af dem, med skindsiden nedad, i en stor tykbundet gryde (egnet til at gå i ovn).
  • Skru op til kraftig varme og steg lårene, i eget fedt, i ca. 6 min. ved jævn varme - vend dem og steg, stadig ved jævn varme, i ca. 3 min. - tag andelårene op. Gentag med de 2 sidste lår.
  • Læg de 2 første lår tilbage i gryden og hæld chilimarinaden over alle 4 lår.
  • Læg låg på og steg andelårene færdige midt i ovnen, ca. 2 timer ved 165° - traditionel ovn.

Blå dressing

  • Pisk cremefraiche, ost, appelsinskal, salt og peber i ca. 1 min. - til et let skum. Smag til.

Rødkålssalat

  • Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften.
  • Vend appelsinfileter, -saft, rødkål, tranebær og korianderblade sammen.

Sådan samler du andeburgerne

  • Lun burgerbollerne og flæk dem.
  • Pluk kødet fra de lune lår og vend det sammen med 4 spsk af chilimarinaden fra gryden.
  • Fordel den blå dressing på top og bund af burgerbollerne og læg dem sammen om kød og rødkålssalat. Server straks.

Hvis du ikke har en gryde, som kan tåle at gå i ovnen, så brun dine andelår i en almindelig stegepande, læg andelårene over i et ovnfast fad og stil det tildækket, fx med alufolie, i ovnen. For en hurtigere, men også meget lækker version kan man bruge confit de canard fra dåse. Den blå dressing kan erstattes af en god mayonnaise.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24813 kJ / 5930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1180 kJ / 282 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 9,7 % 6,7 g
Kulhydrat: 21,6 % 15 g
Fedt: 68,7 % 21,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/andeburger-med-rodkalssalat-og-bla-dressing/