Andeburger med rødkålssalat og blå dressing
60+ min

Andeburger med rødkålssalat og blå dressing

Når posen skal rystes rigtig godt og Mortens aften eller selve julemenuen skal have et nyt look... Eller hvis du har lyst til en lækker streetfood burger.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andeburger med rødkålssalat og blå dressing

Når posen skal rystes rigtig godt og Mortens aften eller selve julemenuen skal have et nyt look... Eller hvis du har lyst til en lækker streetfood burger.

Antal portioner

Chilimarinade

  • 1 dl hvidvinseddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 4 andelår (ca. 1600 g)
  • 2 tsk groft salt

Blå dressing

Rødkålssalat

  • 2 appelsiner
  • 200 g finsnittet rødkål
  • 30 g grofthakkede tørrede tranebær
  • 2 dl friske korianderblade
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 4 store burgerboller (ca. 400 g)

Fremgangsmåde:

Chilimarinade

Bring eddike, sukker, hvidløg og chili i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Stil marinaden til side.

Gnid andelårene med salt og læg 2 af dem, med skindsiden nedad, i en stor tykbundet gryde (egnet til at gå i ovn). Skru op til kraftig varme og steg lårene, i eget fedt, i ca. 6 min. ved jævn varme - vend dem og steg, stadig ved jævn varme, i ca. 3 min. - tag andelårene op. Gentag med de 2 sidste lår. Læg de 2 første lår tilbage i gryden og hæld chilimarinaden over alle 4 lår. Læg låg på og steg andelårene færdige midt i ovnen.

Blå dressing

Pisk flødefraiche og ost i ca. 1 min. - til et let skum. Tilsæt appelsinskal, salt og peber og smag til.

Rødkålssalat

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Vend appelsinfileter, -saft, rødkål, tranebær og korianderblade sammen.

Lun burgerbollerne og flæk dem. Pluk kødet fra de lune lår og vend det sammen med 4 spsk af chilimarinaden fra gryden. Fordel den blå dressing på top og bund af burgerbollerne og læg dem sammen om kød og rødkålssalat. Server straks.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 165° - traditionel ovn.

Tips

Egner sig også godt til den alternative julefrokost, eller til at få brugt resterne efter juleaften. For en hurtigere, men også meget lækker version kan man bruge confit de canard fra dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 38 %
Print