Sommergryde

Bedømmelse

(7 vurderinger)

45 min

Med denne opskrift på sommergryde er du sikret en lækre stuvning med friske sommergrøntsager. Smagen er let og lækker - glæd dig!

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 mellemstore kartofler i tern
  • 2 gulerødder i tern
  • 200 g grønne bønner i små stykker
  • 2 dl vand
  • 200 g ærter
  • 6 dl mælk

Stuvning

  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartofler, gulerødder og bønner i kogende vand, og kog dem ca. 5 min. Tilsæt ærter og mælk.

Stuvning

Rør smør og mel sammen til en smørbolle, og tilsæt den til grønsagsblandingen. Kog stuvningen godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt persillen lige ingen serveringen.

Tip

Server retten med fx frikadeller eller groft brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %

Kilde: