Tortillas med bønnesalat, flanksteak og skyr

Nøglehulsmærket opskrift

Tortillas med bønnesalat, flanksteak og skyr

Bedømmelse

(23 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Skønne farver og skøn smag - sundt og nemt....så er det bare at gå ombord i disse mexicansk inspirerede fyldte tortillas.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • 1 tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage
  • ½ avocado i små tern
  • 200 g tomater i små tern
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • ¾ liter fintstrimlet hjertesalat
  • 3 spsk grofthakkede friske korianderblade
  • ¾ tsk groft salt
  • 8 tortillas - usødede fuldkornspandekager, ca. 20 cm i diameter

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • limefrugter i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 12 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.

Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend forsigtigt de afdryppede bønner sammen med avocado, tomater, peberfrugt, hjertesalat, koriander og salt.

Rør skyr, chilisauce og salt sammen. Smag den krydrede skyr til.

Fold pandekagerne 2 gange til trekanter og stil dem i små ovnfaste skåle eller kopper. Lun de 8 tortillas efter anvisningen på emballagen. Kom bønnesalat i et "rum" og kød i et andet - fyld alle 8 tortillas. Server med krydret skyr, koriander og limebåde. I kan evt. løfte de fyldte tortillas op af skålene og spise med fingrene.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 27 %

Kilde: