Quesadillas i lag

45 min
Quesadillas i lag

Quesadilla i lag er en herlig mexicansk streetfood inspiret ret, som vi ser oftere og oftere her i Danmark. Quesadilla består af totillas, der lægges sammen og gratineres med ost. Her er quesadillaerne fyldt med peberfrugtblanding og kylling - og serveres med den helt uundværlige koriander i godt selskab. Quesadillas er en favorit fra det mexicanske streetfood-køkken, fordi det er både nemt og lækkert. Prøv vores opskrift på Quesadilllas med kylling og ost her.

Ingredienser

Peberfrugtblanding

10 g Smør
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 Små knuste fed hvidløg
2 Peberfrugter i forskellige farver (ca. 400 g)
4 Tomater i mindre stykker (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
400 g Kyllingefilet i strimler
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Quesadillas i lag

6 Store fuldkornstortillaer (ca. 370 g)
140 g Revet mozzarellaost
1 Agurk grove stykker (ca. 300 g)
1 Rødløg i tynde halve ringe (ca. 75 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
200 g Tomatsalsa
25 g Frisk koriander

Sådan gør du

Peberfrugtblanding

  • Lad smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt peberfrugter, tomater, salt og peber og svits i yderligere ca. 4 min.
  • Hæld peberfrugtblandingen i en skål og tør panden af.

Kylling

  • Lad smørret blive gyldent i panden og steg kyllingestrimlerne i ca. 3 min., drys med salt og peber.

Quesadillas i lag

  • Læg tortillaerne sammen 3 og 3 således; Læg 1 tortilla på en plade med bagepapir og fordel herpå ¼ af peberfrugtblandingen, ¼ af kyllingekødet og lidt af osten.
  • Gentag og afslut med 1 tortilla og lidt ost på toppen.
  • Gør det samme med de sidste 3 tortillaer på en anden bageplade.
  • Gratiner dem indtil osten er smeltet og gylden i ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Servering af quesadillas i lag

  • Læg imens agurkerne på et lille fladt fad.
  • Bland rødløg og limesaft sammen og fordel det over agurkerne.
  • Del de bagte quesadillas og server dem sammen med agurker og salsa.
  • Top det hele med friske koriander.

Du kan skrue op for styrken af smagen ved at tilsætte chili i peberfrugtblandingen - eller du kan pynte med skiver af frisk chilifrugt når du serverer quesadilla i lag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9576 kJ / 2289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

391 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 44 % 10,1 g
Fedt: 26,6 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/quesadillas-i-lag/