Cæsarsalat

Cæsarsalat

30 min
Arbejdstid: 30 min
Opskrift på lækker cæsarsalat med hjemmelavet cæsardressing, sprøde ostechips og croutoner. Kombinationen af sprød romainesalat, knasende croutoner og cremet cæsardressing gør salaten til en klassiker både i USA og herhjemme. Her har vi givet opskriften en twist med tilføjelse af sprøde ostechips. Hvis du foretrækker din cæsarsalat med kylling, kan du også sagtens tilføje stegt kylling til salaten. Du kan spise cæsarsalat til både frokost, forret og hovedret.
https://www.arla.dk/opskrifter/casar-salat/

Sådan gør du

Cæsardressing
  • Kom æggeblommer, olie og de øvrige ingredienser i en blender og blend ved højeste hastighed i ca. 1 min. - eller til den er lys og cremet.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min og smag til.
Ostechips
  • Fordel 12 små portioner ost (á ca. 1 spsk) på en plade med bagepapir. Hver portion skal spredes godt ud.
  • Bag ostechipsene midt i ovnen ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn - til de har en lys, gylden farve.
Croutoner
  • Vend brød og olie sammen på en plade med bagepapir.
  • Rist de små stykker brød midt i ovnen - ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn. Vend dem 1-2 gange undervejs.
Sådan anretter du cæsarsalat
  • Anret salatbladene i store dybe tallerkener - riv evt. de største salatblade i mindre stykker.
  • Fordel ostechips, croutoner, ost og lidt dressing på salaten. Server sammen med resten af dressingen.

Kom alle ingredienserne til cæsardressingen i en skål og pisk den lys og cremet med et piskeris eller en håndmixer. Ostechips kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn. Lunes i ovnen i ca. 3 min. ved 200°.

Du kan nemt lave din cæsarsalat med kylling. Steg kyllingebryster gyldne og tilføj dem til salaten. Har du en rest helstegt kylling, kan du også sagtens bruge det.

Ostechipsene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

6246 kJ / 1493 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1048 kJ / 251 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 15,2 % 9,4 g
Kulhydrat: 14,3 % 8,8 g
Fedt: 70,5 % 20 g

Ingredienser

Cæsardressing
2 Æggeblommer
4 spsk Olivenolie
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Dijonsennep
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Ostechips
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
Croutoner
100 g Franskbrød i bidder
½ spsk Olivenolie
225 g Blade af romainesalat - 1 salathoved
75 g Revet cheddar- og maasdammerost