Vandbakkelser med karamelflødeskum
60+ min

Vandbakkelser med karamelflødeskum

Luftige vandbakkelser med bagte blommer og 2 slags flødeskum....uhm, der er dømt smovs og hygge.
Fryseegnet
Bedømmelse (64 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vandbakkelser med karamelflødeskum

Luftige vandbakkelser med bagte blommer og 2 slags flødeskum....uhm, der er dømt smovs og hygge.

Antal portioner

Karamelflødeskum

  • 4 store blommer i halve, fx viktoria
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk knust engelsk lakrids

Vandbakkelser - 8 stk.

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 sammenpiskede æg (ca. 1 dl)

Pynt

  • flormelis og knust lakrids

Fremgangsmåde:

Karamelflødeskum

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt 1½ dl af fløden og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er opløst igen. Frys cremen i ca. 1 time.

Læg blommerne, med snitfladen opad, i en bradepande og drys med sukker og lakrids. Bag dem øverst i ovnen og køl af.

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe. Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Pisk resten af fløden til et let skum. Pisk det kolde karamelflødeskum luftigt. Flæk vandbakkelserne og fordel karameflødeskummet, blommer og det hvide flødeskum på underne. Læg overne på og pynt med flormelis og lakrids. Server straks.

Tip

Vandbakkelserne er også gode uden karamelflødeskummet.

Bagetid for blommer

Ca. 45 min. ved 200°.

Bagetid for vandbakkelser

Ca. 25 min. ved 200°.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 69 %
Print

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca m.fl. Douro, Portugal

Lakrids er en aroma, der går igen i mange vine på blå druer. Derfor ender valget på en tawny portvin, som også vil klæde karamellen rigtig godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan