Udviklet af Line Baun Danielsen

Laktosefri Mormor-kage

Ingredienser:

  • 200 gram laktosefri smør (lunt & blød)
  • 250 gram sukker (økologisk)
  • 150 gram mel
  • 3 æg
  • 15 hakkede og skoldede mandler
  • Reven skal fra en ½ økologisk citron
  • 1 tsk bagepulver


Fyld:

  • 1 ds mandariner (eller anden frisk eller dåsefrugt)


Tilbehør:

  • Laktosefri creme fraiche eller flødeskum af laktosefri piskefløde
  • Tilsæt evt et drys vanilliesukker i creme fraichen

Fremgangsmåde:

Det bløde smør røres med  melet (evt med røremaskine)
Rør sukker og bagepulver i
Vend æggene i et efter et
Tilsæt reven citronskal og de hakkede mandler
Smør bageformen (ca. 18 cm i diameter) med lidt smør
Hæld dejen i formen
Fordel dåsefrugten ( eller de friske frugt) oven på kagen
Bag kagen i en 190 grader varm ovn i en time