Ca. 10 stk., store
- 800 g hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- 40 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 200 g LACTOFREE smør, blødt
- 400 g LACTOFREE hytteost
- 150 g LACTOFREE mælk
- 1/4 liter LACTOFREE fløde
Fremgangsmåde:
- Bland de tørre ingredienser sammen.
- Kom smørret ned i blandingen og ælt det sammen med hænderne, til det ligner sand.
- Lav en fordybning i midten og kom hytteost og mælk herned. Ved det hele sammen med en spatel, så der ingen tørre lommer er.
- Tryk dejen flad med hånden til en tykkelse på ca. 3 cm.
- Udstik scones med en udstikker.
- Placér på bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl hver scone med et sammenpisket æg iblandet en spiseskefuld mælk.
- Bag dine scones i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 170 grader, varmluft.
- Når dine scones er afkølede: halvér dem, pisk fløden, placér en stor skefuld fløde på hver halve og top med din yndlingsmarmelade.
Og sidst min ikke mindst:
"Nyd dine scones, hvor du har lyst: På gaden, i sengen, på køkkenbordet, i parken. De er gode ALLE steder!"
Hilsen Tobias.