Laktosefri hytteost-scones med flødeskum og marmelade

Ca. 10 stk., store

  • 800 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 40 g sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g LACTOFREE smør, blødt
  • 400 g LACTOFREE hytteost
  • 150 g LACTOFREE mælk
  • 1/4 liter LACTOFREE fløde

Fremgangsmåde:

  • Bland de tørre ingredienser sammen.
  • Kom smørret ned i blandingen og ælt det sammen med hænderne, til det ligner sand.
  • Lav en fordybning i midten og kom hytteost og mælk herned. Ved det hele sammen med en spatel, så der ingen tørre lommer er.
  • Tryk dejen flad med hånden til en tykkelse på ca. 3 cm.
  • Udstik scones med en udstikker.
  • Placér på bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl hver scone med et sammenpisket æg iblandet en spiseskefuld mælk.
  • Bag dine scones i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 170 grader, varmluft.
  • Når dine scones er afkølede: halvér dem, pisk fløden, placér en stor skefuld fløde på hver halve og top med din yndlingsmarmelade.

Og sidst min ikke mindst: 

"Nyd dine scones, hvor du har lyst: På gaden, i sengen, på køkkenbordet, i parken. De er gode ALLE steder!"

Hilsen Tobias.

Gå tilbage