Det optimale ostebord

Det optimale ostebord

Gør dig umage på tallerkenen og sammensæt et ostebord til de øjeblikke, du synes fortjener noget særligt. Arla Unika Umage har udvalgt en række oste til ostebordet, der byder på forskellighed i ostetyper, teksturer og smagsnuancer. Det eneste du skal gøre, er at servere ostene.

En fuldendt smagsoplevelse

Har du lyst til at fuldende smagsoplevelsen, kan du servere forskelligt tilbehør til ostene. Oplev, hvordan kombinationer af oste og tilbehør fremhæver detaljerne i ostene og skaber nye smagsindtryk. Smag på det søde og syrlige sammen med ostene – og gå fra det milde til det markante på tallerkenen. Find matchende produkter, der er klar til at sætte på bordet, eller prøv dig frem i køkkenet med et par simple anretninger til ostebordet. 

En fuldendt smagsoplevelse

Skimmeloste på ostebordet

Hvid- og blåskimmelkulturerne er med til at modne ostene og udvikle smag og tekstur. Hvidskimlen modner Hvid Anemone udefra og ind, mens blåskimmelkulturer udvikler sig omkring de luftkanaler, der findes inde i Høgelund. 

Spis skorpen på Hvid Anemone med, og oplev forskellen mellem ostens indre og ydre. Skær osten i mindre trekanter, så du både får skorpe og ostens kerne med. Forsøg at skære Høgelund langs med luftkanalerne for et ekstra dekorativt snit: Kig efter prikkerne på siden af osten for at finde indstikningshullerne, og forsøg at lade kniven følge disse. 

Skimmeloste på ostebordet

Faste oste på ostebordet

De faste oste har forskellige teksturer alt efter ostetypen. Ved gouda-inspirerede oste presses ostekornene sammen under vallen i ostekarret, og den færdige ost får en smidig tekstur med enkelte, små huller. Havarti-oste får deres ukurante, porøse struktur, fordi ostekornene fiskes op ad vallen og fordeles i forme, hvor osten modnes. 

Brug en spids kniv til at bryde Lille Knas i stykker, der viser ostens struktur og sprøde krystaller, og skær Havbrise i tykkere skiver eller bjælker for at understrege ostens smidighed. 

Faste oste på ostebordet