Smagsattributter

Smagsattributter

Fremhæv ostenes smagsnoter med forskelligt tilbehør, og brug kontraster eller smagsharmonier til at forstærke oplevelsen af hver enkel ost, når du anretter et ostebord.
Arla Unika Umage

HAVBRISE

Servér Havbrise med aromatisk tilbehør, der fremhæver ostens milde, syrlige noter, eller leg med kontrasterne med tilbehør, hvor der er en bitterhed til stede. Ostens syre går godt til mørke frugter og syltet tilbehør, som er med til at understrege ostens eftersmag. Ostens let smuldrende bid har godt af tilbehør med tekstur fremfor elementer med en for glat konsistens eller for meget sødme.

HAVBRISE
Arla Unika Umage

HAVBRISE passer med...

  • Aromatisk tilbehør med tekstur
  • Milde, let syrlige smage
  • Syltede elementer
  • Mørke frugter
HAVBRISE passer med...
Arla Unika Umage

Læs mere om HAVBRISE

Havbrise fra Arla Unika Umage er en gouda-inspireret ost. Osten har en fast tekstur og en smag med en syrlig frugtighed og noter af brunet smør og karamel. Smagen er balanceret med en vedvarende eftersmag.

Havbrise fra Arla Unika Umage
Arla Unika Umage

LILLE KNAS

Servér Lille Knas med tilbehør, der understreger ostens fedme og sødme, samt den porøse tekstur. Prøv med sprødt, bagt tilbehør og gå efter delikate og rene smage. Ostens mange nuancer klæder også aromatisk, syrligsødt tilbehør fremfor noget, der er for bittert eller skarpt i smagen. Prøv med milde svampesmage for mere kontrast imellem smagsnuancerne, men gå udenom de meget bløde konsistenser.

LILLE KNAS
Arla Unika Umage

LILLE KNAS passer med...

  • Aromatisk og syrligsødt tilbehør
  • Delikate og rene smage
  • Bagte, sprøde elementer
  • Milde svampenoter
LILLE KNAS passer med...
Arla Unika Umage

Læs mere om LILLE KNAS

Lille Knas fra Arla Unika Umage er en Havarti fra Nr. Vium Mejeri. Osten har en knasende, smuldrende tekstur og en sødmefuld smag med noter af frugt og nødder. Ostens sødme, syre og fedme får modspil fra sprøde krystaller.

Lilleknas fra Arla Unika Umage
Arla Unika Umage

HVID ANEMONE

Servér Hvid Anemone med noget sprødt, gerne med en lidt grov tekstur, der bryder ostens fedme. Dybere, mørke smage uden for meget sødme klæder også osten, ligesom elementer med en let bitterhed er med til at understrege ostens cremethed. Prøv også med mere frugtigt og syrligsødt tilbehør for at skabe kontraster til den fede ost, og undgå tilbehør med for meget fedme og syre.

HVID ANEMONE
Arla Unika Umage

HVID ANEMONE passer med...

  • Frugtigt og syrligsødt tilbehør
  • Dybe, mørke smage
  • Sprøde og grove teksturer
  • Let bitterhed
HVID ANEMONE passer med...
Arla Unika Umage

Læs mere om HVID ANEMONE

Hvid Anemone fra Arla Unika Umage er en hvidskimmelost fra Troldhede Mejeri. Osten har en cremet og blød tekstur med en behagelig smag af smør, milde svampenoter og en mælkeagtig sødme.

Hvid Anemone fra Arla Unika Umage
Arla Unika Umage

HØGELUND

Servér Høgelund med tilbehør der har sødme og lidt tekstur for at balancere ostens smagsnoter og bløde tekstur. Gå efter frugtige, rene smage, der efterlader plads til ostens kompleksitet, og bryd ostens cremede tekstur med sprøde elementer for mere kontrast. Osten går også godt til tilbehør med let krydrede, aromatiske noter, i modsætning til elementer uden særligt meget dybde i smagen.

HØGELUND
Arla Unika Umage

HØGELUND passer med...

  • Sødligt tilbehør med tekstur
  • Frugtige, rene smage
  • Sprøde teksturer
  • Let krydrede noter
HØGELUND passer med...
Arla Unika Umage

Læs mere om HØGELUND

Høgelund fra Arla Unika Umage er en blåskimmelost fra Høgelund Mejeri med en mild, imødekommende smag af blåskimmel. Osten er cremet og fyldig med sødme og syrlighed.

Høgelund fra Arla Unika Umage