Cheesecake med skyr - Opskrift - Arla

Cheesecake med skyr, citron og skovbær

Opskrift til 8 personer

Ingredienser

Bund: 
250 g ristede mandler/hasselnødder 
15 bløde dadler 
1 knips salt  

 

Fyld: 
500 ml Cheasy skyr skovbær, 0,2%
200 g flødeost (evt. light) 
3 blade husblas 
Saft fra 1 citron + 1 tsk. citronskal 
1-2 spsk. honning 
½ tsk. vaniljepulver 
Friske bær til topping  

 

Fremgangsmåde

 

1.Rist nødderne ved 175 grader i ca. 10 min, til de er gyldne. Hæld dem i en foodprocessor og blend dem til grove stykker.

2. Tilsæt dadler og salt og blend det hele sammen til en klistret masse.

3. Læg et stykke bagepapir i spænd imellem bunden og ringen på en springform. Fordel dadelmassen ud i springformen, og tryk den fast med fingrene.

4. I en skål røres Cheasy Skyr Skovbær, flødeost og honning sammen.

5. Læg husblas i blød i ca. 10 min.

6. Husblassen knuges fri for væde og hældes op i en lille gryde sammen med citronsaften. Varm ved lav varme og hæld husblassen fra, når den er smeltet. Lad det køle lidt af, før skovbærfyldet tilsættes under konstant omrøring.

7. Hæld massen op i springformen, og sæt den på køl natten over eller mindst 4-6 timer, indtil fyldet har sat sig.

 

Servér cheesecake med skyr som dessert eller som en hyggelig weekend-snack til gæster. Uhm!